To je to što me zanima!

Inspiracija safari: Iskoristite ljeto za isprobavanje trendova

Preko dana birajte ležerne stilove. Maslinastozelenu haljinu kombinirajte uz smeđe detalje koji su joj idealan kontrast, a bež styling upotpunite tamnijim dodacima
Vidi originalni članak

Kaki je oduvijek dio mojega modnog svijeta, kao i denim, a kad sam kreirao nakit, na umu sam imao Indiju, tako je Ralph Lauren opisao svoju proljetno-ljetnu kolekciju. 

PR fotografije

Asos

Suprotstavivši Indiju s Afrikom, dobio je ekstravagantnu, a opet savršeno nosivu liniju. S jedne strane meka svila i raskošan nakit u duginim bojama, a s druge military uniforme kao stvorene za kakav safari. Savršen hommage neutralnom stilu. 

PR fotografije

Sandale, Zara, 299,90 kn

Ako zamišljate panama šešir, kožnate čizme i bijelu košulju uparenu s hlačama i jaknicom u neutralnom tonu, na pravom ste putu. Upravo je to bio stil Engleza koji su živjeli u Indiji krajem 19. stoljeća i bogatih Europljana koji su početkom 20. stoljeća otkrili čari afričke savane. 

PR fotografije

Majica, New Yorker, 119 kn

Nisu ni slutili da će pokrenuti modnu revoluciju koja se tek četrdesetih potiho počela pojavljivati u Vogueu, prvo u obliku safari odijela od tvida, a poslije i od vune zahvaljujući Jacquesu Fathu. No onda je došao genij s vizijom koji je taj naizgled ležerni stil uspio ukomponirati i u visoku modu. Kolekcija Yvesa Saint Laurenta iz 1968. godine zauvijek je promijenila pogled na safari modu. 

PR fotografije

Remen, H&M, 49,90 kn

Ubrzo su se i drugi dizajneri poveli za njim, a safari stil dobio je novi epitet - trendi. Jedina razlika u odnosu na prošla desetljeća je što nikad nije bio glamurozniji i ženstveniji. 

PR fotografije

Kratke hlače, H&M, 149 kn

Kad je o dnevnim kombinacijama riječ, bit će dovoljno zadržati se na jednom safari komadu poput maslinastozelene haljine. A platforme, štikle s remenčićima i gladijatorice pravi su safari “pomagači”. Birate li kombinaciju u maslinasto zelenim tonovima, smeđa je idealan kontrast. Ako cijeli styling nose bež tonovi, dodaci neka budu u tamnijim nijansama.

PR fotografije

Sunčane naočale, H&M, 49,90 kn


Idi na 24sata

Komentari 4

  • PATRICIA 22.07.2015.

    Ma koji safari stil.Po ovim vrućinama što manje krpica,to bolje.

  • SA-SU 20.07.2015.

    Koliko skupe naočale? Hallo? Ja ću kupiti one koje se dobiju uz Express, Calgary! :))

  • malo srce 20.07.2015.

    Dobra je ova majica iz New Yorkera

Komentiraj...
Vidi sve komentare