To je to što me zanima!

'Inspiracija za grofa Drakulu je bio svećenik iz Velike Britanije'

On smatra da je irski autor grofa Drakulu stvorio nakon što je pročitao djelo britanskog svećenika Sabine Baring-Goulda u kojemu se spominju priče o vampirima i vukodlacima
Vidi originalni članak

Prema novim istraživanjima o najpoznatijem književnom krvopiji u povijesti, čini se da inspiracija za grofa Drakulu, glavni lik romana irskog pisca Brama Stockera iz 1897. godine, ne dolazi iz gotičkog dvorca u rumunjskoj Transilvaniji, već iz grada Exetera u Devonu u Velikoj Britaniji.

Godinama se vjerovalo da je Stoker inspiraciju za roman pronašao u knjizi o Vladu III. kojeg su zvali i Drakula, princu iz 15. stoljeća koji je svoj nadimak stekao nakon što je pozvao stotine svojih neprijatelja da večeraju s njim, a potom ih brutalno ubio.

ZA FANOVE Za 820 kn možete prespavati u 'rodnoj kući' Harryja Pottera

Međutim, pisac Andy Struthers, autor knjige ‘Dracula Incarnate: Unearthing The Definitive Dracula’, tvrdi da mu inspiracija nije bio Vlad, već manje grozan, bogobojazan svećenik Sabine Baring-Gould.

On smatra da je irski autor grofa Drakulu stvorio nakon što je pročitao djelo spomenutog svećenika u kojemu se spominju priče o vampirima i vukodlacima, prenosi Mirror.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 1

  • 15.11.2019.

    film je stravičan

Komentiraj...
Vidi sve komentare