To je to što me zanima!

Instant večera: Umjesto obične isprobajte 'ramen carbonaru'

Carbonara je tradicionalno talijansko jelo s tjesteninom, pancetom i jajima - jeftino i brzo za pripremu, a ako špagete zamijenite s ramen rezancima bit će gotovo još brže
Vidi originalni članak

Prava carbonara odličan je izbor za laganu večeru, a verzija s ramen rezancima još je brža za pripremu, jer ih je dovoljno samo namočiti, donosi Delish

Sastojci: 

  • 3 pakiranja ramen rezanaca (odbacite začine)
  • 1 žlica. ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 6 kriški slanine, nasjeckane na trake
  • 2 režanj češnjaka, sitno sjeckanog
  • 2 jaja
  • 3/4 šalice. ribanog parmezana i još malo za posipanje gotovog jela 
  • malo soli, svježe mljeveni crni papar
  • 1 žlica. nasjeckanog peršina za ukras

Priprema: 

Skuhajte rezance prema uputama na pakiranju. Sačuvajte 1/4 šalice vode da kasnije razrijedite umak, ako bude potrebno. Ocijedite rezance i prelijte ih maslinovim uljem da se ne zalijepe.

Zagrijte srednju tavu na srednjoj vatri. Prepržite komade slanine na malo ulja dok ne porumene i ne postanu hrskavi. Dodajte rezance u tavu i pomiješajte sa slaninom dok ne budu posve pomiješani s masnoćom od slanine. Isključite vatru. Razmutite jaja vilicom i umiješajte parmezan. Izlijte smjesu od jaja i sira u tavu i pomiješajte sa slaninom i rezancima. Preostala toplina tave će 'skuhati' jaja, ali nemojte ih ostaviti predugo.

Prebacite na tanjure, začinite i ukrasite.  

Idi na 24sata

Komentari 2

  • nap 08.12.2021.

    Carbonara moze s sirom 

  • VolbeatDbv 08.12.2021.

    ne razumijem, količina potrošenog vremena je skoro pa ista, obzirom da se pasta (špageti) ionako kratko kuha, a i carbonara nije carbonara bez klasične paste, rezanci teško da mogu ostati "al dente". U receptu ste zaboravili najbitniji sastojak carbonare, slanini se tijekom prženja dodaje svježe mljeveni papar i do dosta, i tek onda pasta

Komentiraj...
Vidi sve komentare