To je to što me zanima!

Iskaljujemo se na najbližima jer znamo da će nam oprostiti

Dok smo prema članovima obitelji i partneru direktno agresivni, jer ne strahujemo da će nas prestati voljeti, prema prijateljima češće primjenjujemo pasivnu agresiju
Vidi originalni članak

One koje najviše volimo u stanju smo i najviše povrijediti, samo zato što se osjećamo "sigurni" dok to radimo, odnosno ne strahujemo da će nas zbog toga napustiti, pokazala je 30-o godišnja sociološka studija kanadskog Sveučilišta Georgia Regents.  

Ona potvrđuje činjenicu da se najviše i najčešće svađamo s bliskim ljudima, bilo da je riječ o roditeljima, partneru ili braći i sestrama, piše Daily Mail. Znanstvenici su analizirali različite tipove agresije koje ljudi najčešće ispoljavaju te zaključili da su nam najmiliji najčešće žrtve.

Članovi obitelji i ljubavni partneri služe kao ispušni ventil za nakupljene frustracije, jer su izvor bezuvjetne ljubavi i neće se na nas dugoročno naljutiti - bez obzira na količinu direktne agresije, vikanja, ignoriranja ili direktnog vrijeđanja. S druge strane, bliski prijatelji su češće žrtve pasivne agresije, jer s njima nećemo tako lako "riskirati odnos" direktnim negativnim ponašanjem.

- To ponašanje uključuje tračanje, širenje glasina i dvosmislene komentare, a njima se jednako služe pripadnici oba spola - zaključila je voditeljica studije, Deborah South Richardson.

Idi na 24sata

Komentari 115

  • zutko 04.07.2014.

    on se iskaljivao, a ja sam trpila i praštala i agresiju i ispade i kad više nisam mogla jer je iskaljivanje postalo svakodnevna rutina i kad su mi živci stradali prerezala sam sve i bez zbogom oči u oči otišla, tiho, ali sa još mrvicom dostojanstva. Na kome se (ako se) sada iskaljuje tako mi je svejedno......

  • vanilijica 03.07.2014.

    Istina!! Samo pitanje do kada će naši najbliži trpiti agresiju i ispade?! Ljubav je bezuvjetna ali puno ispada i agresije smanjuje ljubav.Ostane samo navika i pitanje gdje ste pogriješili. Ili se dogodi da sam sebe uništiš držeći svu tu gorčinu i žalost u sebi. Meni je već dosta biti nećiji ispušni ventil a kad meni treba ispušni ventil onda mi ga samo zatvore tako da sav bijes i očaj ostanu duboko u mom srcu i čiru na želucu.

  • ZoranGoran 03.07.2014.

    Meni kad dođe loše ja pozovem prijateljicu da me smiri....

Komentiraj...
Vidi sve komentare