To je to što me zanima!

Isključivanje mozga jedna je od prečica do orgazma

Ekstaza isključuje emocije i mozak, a čak i maštanje o seksu potiče centre zadužene za ugodu i vodi nezaboravnom seksualnom užitku
Vidi originalni članak

Ženama u prosjeku treba 20 minuta do orgazama, a od 24 do 37 posto njih nikad ne doživi seksualni vrhunac, pokazala su istraživanja seksologa. Još od starih Grka i Freuda dokazano je kako orgazam smanjuje bolove te uklanja stres. Moderne snimke mozga upućuju na to da neki njegovi dijelovi tijekom klimaksa nisu aktivni, osobito oni zaduženi za emocije, što donekle može objasniti iracionalno ponašanje strastvenih parova. Isključivanje mozga ujedno je i put prema užitku - žena će vjerojatno doći do vrhunca ako su oboje maksimalno opušteni i ne brinu se oko “izvedbe” ili izgleda.
Drugi put je razmišljanje - već samo maštanje o seksu ženama u mozgu “probudi” centre ugode povezane s orgazmom, baš kao i tijekom seksualnog odnosa. Tijekom orgazma oslobađa se hormon oksitocin, koji “tjera” spermije prema jajnoj stanici, pa tako i povećava šanse za začeće.

I ugrijana stopala bitna za orgazam

Topla partnerova stopala tijekom seksa povećavaju izglede za ženin orgazam i za 30 posto, pokazalo je dansko sitraživanje. Da bi se partnerica opustila i lakše doživjela orgazama, pogodna je i seksi masaža stopala, osobito jagodica prstiju.



Mošus i pačuli mirišu na strasti

Miris mošusa, koji podsjeća na hormon testosteron, prebacuje ženski libido u petu brzinu, ali i puder za bebe, koji ih navodno asocira na “razmnožavanje”. Osim kolonjske vode, ženski orgazam malo će olakšati i miris vanilije te štapića pačulija.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare