To je to što me zanima!

Iskoristite sezonu: Pjenušavi džin od fine kruške s vanilijom

Pripremite osvježavajući džin s domaćim sirupom od vanilije i kruške i oduševite goste omiljenim pićem sa dodatkom ukusne kruške kojoj je upravo sada sezona
Vidi originalni članak

Dok se priroda polako priprema za jesen i nudi nam bogatstvo plodova, na nama je da ih iskoristimo na što je moguće bolji način. Osim za ukusna jela i kolače, kasno ljetno voće možete iskoristiti za osvježavajuća pića.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Zvijezda ljetne zabave lako će postati kruška u kombinaciji s vanilijom i džinom.

HIT LJETA Kokteli s breskvama: S roseom ili pjenušcem paše ljetno voće

Za ovo osvježavajuće piće prvo napravite domaći sirup za koji vam trebaju 3 kruške, 120 g šećera, 120 ml vode i 60 ml sirupa od vanilije. Izblendajte kruške u pire pa sve sastojke dodajte u tavu na srednje jaku vatru. Pustite smjesu da zavrije, zatim smanjite vatru i kuhajte od 5 do 8 minuta dok tekućina ne postane jantarne boje, a kruške se ne raspadnu. Često miješajte kako bi se kruške kuhale ravnomjerno. Procijedite mješavinu kako bi se izdvojio samo sirup, ili koristite pire za koktel, po želji.

Za jednu čašu koktela pomiješajte 40 ml džina, 2 žlice pripremljenog sirupa ili pirea, soda vodu, led i dobro izmiješajte. Ukrasite koktel kriškom kruške, štapićem vanilije i s malo cimeta za aromu.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • mars7 07.09.2023.

    svida mi se bas dobar dzin

Komentiraj...
Vidi sve komentare