Pripremite osvježavajući džin s domaćim sirupom od vanilije i kruške i oduševite goste omiljenim pićem sa dodatkom ukusne kruške kojoj je upravo sada sezona
Iskoristite sezonu: Pjenušavi džin od fine kruške s vanilijom
Dok se priroda polako priprema za jesen i nudi nam bogatstvo plodova, na nama je da ih iskoristimo na što je moguće bolji način. Osim za ukusna jela i kolače, kasno ljetno voće možete iskoristiti za osvježavajuća pića.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
![video vijesti](https://img.24sata.hr/JA_6dQnFFPE0Lz0w_M9xHmpkqzU=/880x587/smart/media/images/2023-33/pxl-110823-102192239-1_LO3vWn6.jpg)
Zvijezda ljetne zabave lako će postati kruška u kombinaciji s vanilijom i džinom.
Za ovo osvježavajuće piće prvo napravite domaći sirup za koji vam trebaju 3 kruške, 120 g šećera, 120 ml vode i 60 ml sirupa od vanilije. Izblendajte kruške u pire pa sve sastojke dodajte u tavu na srednje jaku vatru. Pustite smjesu da zavrije, zatim smanjite vatru i kuhajte od 5 do 8 minuta dok tekućina ne postane jantarne boje, a kruške se ne raspadnu. Često miješajte kako bi se kruške kuhale ravnomjerno. Procijedite mješavinu kako bi se izdvojio samo sirup, ili koristite pire za koktel, po želji.
![](https://img.24sata.hr/2THNwvID6_f_92RF1WVFnPuk6N0=/622x0/smart/media/images/2023-36/dreamstime-xl-149891734.jpg)
Za jednu čašu koktela pomiješajte 40 ml džina, 2 žlice pripremljenog sirupa ili pirea, soda vodu, led i dobro izmiješajte. Ukrasite koktel kriškom kruške, štapićem vanilije i s malo cimeta za aromu.