To je to što me zanima!

Iskušane beauty metode koje doista uljepšavaju kožu i kosu

Limun izbjeljuje nokte, koža lica se ne masti ako spavate na jastučnici od svile, a ako kosu ispletete u pletenicu prije spavanja, spriječite ćete petljanje i pucanje
Vidi originalni članak

Njega kože i kose se s vremenom mijenjala, ali neki provjereni trikovi kojima su se služile naše bake zadržali su se sve do danas. Tako je spavanje na jastučnicama od svile bolje za kožu i kosu jer svila ne upija vlagu i masnoću poput pamuka, zbog čega se na koži rjeđe pojavljuju prištići, a ni kosa se ne mrsi. Iako je pamuk prozračan, svila je još kvalitetnija u tom smislu, a osmosatno ležanje na takvim jastučnicama svaki dan sigurno čini razliku.

Pletenicom protiv pucanja kose

Zdrava kosa, nešto je o čemu većina žena sanja, no to nije lako postići. Želite li spriječiti lomljenje kose, prije spavanja ispletite pletenicu. Na taj način se kosa za vrijeme spavanja neće zapetljati, a samim time niti lomiti. Ujutro također nećete imati problema s raščešljavanjem, a imat ćete lijepe uvojke.

Limun za bjelije nokte, a naranča za mekšu kožu laktova

Ako želite na prirodan način omekšati kožicu oko noktiju i izbijeliti nokte, iskoristite limun. Najprije ga prerežite popola i u njega stavite nokte. Držite nekoliko minuta pa isperite. Za razliku od kožice noktiju, kožu koljena i laktova omekšat će polovica naranče koju treba utrljati na te kritične točke. 

Pivo za sjajnu kosu

Ovaj trik znali su još i drevni Egipćani koji su pivom kosi vraćali volumen i sjaj. Hranjive tvari iz hmelja i ječma kosi pomažu jednako kao i vitamin B, zbog čega ona postaje bujnija. Najprije treba oprati kosu šamponom koji inače koristite te je nakon toga isprati s pivom. Ostavite da tako stoji par minuta pa ponovno isperite. Kosa će biti zdravija, sjajnija i bujnija, a miris piva brzo će ispariti.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • BlackSabbath 14.09.2012.

    Pivu treba pit, a ne proljevat!

  • winterlady 30.08.2012.

    ovo s pivom mi se svida:)))))

  • bubać_1 29.08.2012.

    super...smrdit ću ko pivovara al muž će me obožavati :) + ekstra volumen za kosu...

Komentiraj...
Vidi sve komentare