To je to što me zanima!

Ispovijest britanskog modela: 'Volim svoj vitiligo, izgleda seksi, ali nije uvijek bilo tako'

Model Bashir Aziz, iz Londona, susreo se i borio s mnogim problemima tijekom života, zbog vitiliga. Nazivali su ga pogrdnim imenima, ali je vremenom zavolio svoje tijelo
Vidi originalni članak

Kada je počeo prihvaćati svoje nesavršene mrlje na koži, one su se polako počele pretvarati u savršenost. Britanski model Bashir Aziz je doživio mnogo poniženja, koje je utjecalo na njegovo samopoštovanje, međutim kada mu je netko jednog dana prišao i ponudio mu posao modela, život mu se promijenio na bolje. Isprva u nevjerici, on je sada sretan, seksi i voli svoje tijelo, kako je i sam istaknuo.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Vitiligo je bolest kože koju karakterizira gubitak pigmentacije, a koji može zahvatiti više područja na tijelu. Radi se o gubitku kožnih melanocita koji uzrokuju stvaraju područja depigmentacije. Gubitak boje koji se javlja na tijelu, odnosno na koži pojavljuje s eu obliku raznih mrlja, koja se s vremenom mogu i povećati. 

OSTVARILA SVOJ SAN Ima Downov sindrom, ali to je nije spriječilo da postane model

Ovo stanje može pogoditi ljude svih tipova kože i nije opasno po život. može početi u bilo kojoj dobi života, a najčešće se javlja između desete i tridesete godine. 

Prvi slučajevi vitiliga zabilježeni su u Egiptu i Indiji prije tri i pol tisuće godina. Sama bolest nije zarazna te se ne može prenositi na druge. Bolest najčešće zahvaća lice, prste, površinu šaka, zglobove, laktove, koljena, potkoljenice, pazuh, prepone, anogenitalno područje, pupak i bradavice. Kod osoba s tamnom kožom, promjene mogu biti posebno izražene. Na područjima s vitiligom dlake su obično bijele. 

Model Bashir Aziz, iz Londona, tijekom života susreo se i borio s mnogo problema tijekom odrastanja, zbog vitiliga. Zvali su ga kravom, zebrom i sličnim pogrdnim imenima zbog izgleda njegove kože. Sve se to reflektiralo na njegovo samopoštovanje i samopouzdanje. Aziz je tražio i liječenje za svoje stanje, ali poznatog lijeka nema za navedeni poremećaj. 

- Ljudi su mi znali govoriti da izgledam kao zebra, ili da imam mrlje poput krave - kaže Aziz koji bi zbog ovakvih komentara nosio šešir kako bi prekrio dio mrlja na čelu i kosi, ali ni time nije potpuno uspijevao prekriti svoju kožu.

Iako je mnogo patio, sada prima mnoštvo poruka podrške na društvenim mrežama. Govore mu da mora voljeti sebe, da izgleda poput umjetničkog djela i pružaju mu slične poticajne poruke. Izdigao se iznad komentara sada živi najbolje što može. Danas se bavi manekenstvom i zadovoljan je svojim životom. 

MNOGI JE ŽELE Ponudio joj sedam milijuna kuna da spava s njim - odbila je

Netko mu je prišao jednog dana i rekao mu da bi mogao postati model. 

- Isprva sam pomislio da se šali, nisam ga shvaćao ozbiljno - kaže Aziz koji se sada osjeća dobro u svojoj koži.

- Čovjek kojeg gledam u ogledalu sada je mnogo sretniji, pozitivniji i privlačniji, nego što je to bio prije pet godina - dodaje. Kada je počeo prihvaćati nesavršenosti one su se za njega pretvarale polako u savršenost. 

'DRUGAČIJI SAM I TO JE DOBRO' Neobičan izgled odveo ga je u svijet mode: 'Djeca pitaju zašto imam toliko točkica po licu'

POGLEDAJTE VIDEO: LUKSUZ U ŠESTINAMA OD 1.950.000

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Death to globalism 29.04.2022.

    Joj molim vas, u današnje doba je različitost izgleda postala važnija od različitosti mišljenja.

  • NijeRuža 29.04.2022.

    Ah, svi smo mi od do.

Komentiraj...
Vidi sve komentare