Lifestyle

Komentari 15

Ima Downov sindrom, ali to je nije spriječilo da postane model

Ima Downov sindrom, ali to je nije spriječilo da postane model

Za mene je biti model kao da studiram nešto što mi se sviđa. Kada sam na modnoj pisti, postajem netko drugi. Kao da netko drugi u mene iznenada uđe. Osjećam se snažno, rekla je Jessica (22)

Jessica Jacinto je 22-godišnja manekenka koja živi u Valenciji u Venezueli. Ono što je čini drugačijom je činjenica da je rođena s Downovim sindromom, ali to je nije spriječilo da ostvari svoj san odnosno da postane profesionalni model.

POGLEDAJTE VIDEO:

Kada je imala 14 godina dobila je poziv da sudjeluje na izboru ljepote. U srednjoj školi se bavila nekim sportovima poput gimnastike, plivanja i atletike, ali oni je nisu baš usrećili. Poziv je prihvatila da proba nešto novo te uskoro shvatila da je to nešto u čemu uživa.

- Za mene je biti model kao da studiram nešto što mi se sviđa. Kada sam na modnoj pisti, postajem netko drugi. Kao da netko drugi u mene iznenada uđe. Osjećam se snažno - ispričala je Jessica.

Do danas je sudjelovala na mnogim castinzima, ali put do uspjeha ipak nije bio lagan. Nekoliko velikih manekenskih agencija i brendova nije prihvatilo suradnju s Jessicom. Iako su rekli da će se javiti, to nikada nisu napravili. Međutim, to nije obeshrabrilo Jessicu i njezinu majku, već ih je motiviralo da nastave dalje.

Bez obzira na svoje velike snove i brojna postignuća, Jessica živi običan život.

Diskriminacija ljudi s Downovim sindromom, čak i u razvijenim zemljama, je duboka, rekla je Michelle Sie Whitten, izvršna direktorica Globalne zaklade za Down sindrom.

- Ali malo po malo, promjena se događa u našoj percepciji i razumijevanju i nadamo se da će dovesti do bezuvjetnog prihvaćanja - dodala je, piše Bored Panda.