To je to što me zanima!

Isprobajte ovaj slatki recept za smokve iz pećnice - prefino je!

Priprema smokvi iz pećnice nikad nije bila lakša, a sve što trebate učiniti je staviti ih na pečenje uz dodatak cimeta, ružmarina i meda te poslužiti kao ukusan i zdrav međuobrok ili desert
Vidi originalni članak

Ako ste u potrazi za jednostavnim i impresivnim receptom koji uključuje svježe smokve, postoji jednostavan način da uživate u njima. Iako su savršene u svakom pogledu, uvijek možete eksperimentirati dodajući im čokoladu ili med, piše Giverecipe.

POGLEDAJTE VIDEO: Kako se tradicionalno suše smokve

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Osim svježe, oduševit će vas i u ovom izdanju iz pećnice.

Kako ih pripremiti

Recept je vrlo jednostavan i ne zahtijeva nikakvu spretnost ni kulinarsko znanje. Jednostavno iskombinirajte sastojke u tepsiji, stavite je u zagrijanu pećnicu i zaboravite na nju sljedećih 40 minuta. Slatke smokve još su slađe pečene.

Ako ste pak ljubitelj pekmeza ili džema, ne gubite vrijeme spravljajući kompliciranu recepturu nego iskoristite ovaj recept. Smokve će pustiti sokove nakon samo 30 minuta u pećnici, što je dovoljno da uživate u najukusnijem džemu. Ako ih želite poslužiti kao desert, zapecite ih dodatnih deset minuta dok ispari tekućina.

SLATKA I SLANA VARIJANTA Smokve na tostu: Neobično jelo za kojim su mnogi 'poludjeli'

Iako je recept jednostavan, nemojte ga podcijeniti. Eksplozija okusa koju ćete dobiti može stati uz bok najkompliciranijim jelima.

Koristite smokve koje nisu previše mekane i možete ih držati u ruci, a ako na svaku krišku dodate malo smeđeg šećera, dobit ćete slađe zalogaje sa dodatnom karamelizacijom. No ipak ne pretjerujte sa količinom šećera i umjesto njega radije na svaku krišku nakapajte malo meda.

Okus će zaokružiti dodatak cimeta i ružmarina, pa svakako iskušajte i tu kombinaciju okusa.

Poslužite ih tople bez dodataka, ili uz malo sira i šlaga. Ako vam ostane viška, spremite ih u čvrsto zatvorenu kutiju u hladnjak te kasnije dodajte u salate ili sendviče.

PREPUNE SU VLAKANA Od smokvi možete napraviti čaj, liker, kolačiće, ali i piling za lice

Sastojci:

  • 5 svježih većih smokvi
  • 1 žlica smeđeg šećera
  • 1/2 čajne žličice cimeta
  • 1 i 1/2 žlica meda
  • grančica ružmarina

Priprema:

  • Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva Celzijevih.
  • Narežite smokve na kriške i stavite ih u posudu za pečenje.
  • Svaku krišku pospite sa malo smeđeg šećera i cimeta te položite grančicu ružmarina na vrh.
  • Pecite 40 minuta, a zatim ostavite desetak minuta da se ohlade i nakapajte sa malo meda.

STRES I UMOR NESTAJU Uz smokve se lakše uči i pamti, pomaže kod depresije i PMS-a

Idi na 24sata

Komentari 3

  • nap 21.08.2021.

    Obozavam smokve super voce

Komentiraj...
Vidi sve komentare