To je to što me zanima!

Ispušni plinovi iz dizel motora izazivaju rak, tvrde iz WHO-a

Stručnjaci iz Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) označili su ispušne plinove iz dizel motora kao kancerogene i utvrdili da oni izazivaju rak pluća i mjehura
Vidi originalni članak

Internacionalna agencija za istraživanje raka, inače sastavni dio Svjetske zdravstvene organizacije (WHO), svrstala je ispušne plinove dizela iz grupe 2A u grupu 1. Prema klasifikaciji, grupa 2A su plinovi koji najvjerojatnije izazivaju rak, dok su u grupi 1 oni koji definitivno izazivaju rak, piše Fox News.

Stručnjaci su utvrdili da ispušni plinovi iz dizel motora izazivaju rak pluća i povećavaju rizik od raka mjehura. Osim toga, upozoravaju da bi se ispušni plinovi koji nastaju izgaranjem benzina trebali svrstati u grupu 2A, odnosno spojeve koji najvjerojatnije izazivaju rak. Isto stajalište Agencija drži još od 1989. godine. 

Idi na 24sata

Komentari 7

  • danijel1bedic 14.06.2012.

    Žalosno je što je interes naftnih kompanija da se što duže vozi na naftu,a ima i druge solucije, voziti se i ne zagađivati zrak i okoliš.

  • danijel1bedic 14.06.2012.

    Slažem se da nas truju ti svi ispušni plinovi,al dajte onda van te aute na solarnu energiju, koji su več godinama izumljeni , . Možda bi se i priroda preporodila kad bi svi na svijetu prestali zagađivati zrak.

  • 13.06.2012.

    može mi izrast i škorpion zajedno s rakom na plućima i mjehuru i ostalim vitalnim organima al nedam pol plaće da se bi vozil na benzin

Komentiraj...
Vidi sve komentare