To je to što me zanima!

Istražite skrivene kutke našeg Jadrana na starom jedrenjaku

Plovite Jadranom kao što su to nekada radili pomorci uz tradicionalne metode navigacije, dižite jedra rukama, sagradite svoje prenoćište ispod zvijezda...
Vidi originalni članak

Ako su vam dosadile prenapučene plaže i prženje na suncu, odvažite se u pravu pomorsku avanturu na 83 godine starom jedrenjaku Bente Dorte koji je nekada davno plovio Sjevernim morem. Ovaj je simbol prošlog vremena bio zaboravljen više od 70 godina, a sjaj su mu vratili Krešimir i Rebecca Vidas vrativši ga u Jadransko more. 

Pravi robinzonski odmor nudi Hrvatska škola Outward Bound, a naučit će vas kako se orijentirati na moru, podizati jedra rukama i sagraditi prenoćišta pod zvijezdama. Baš kao što su to pomorci nekada radili, možete istražiti nenaseljene Jadranske otoke samo uz pomoć tradicionalnih metoda navigacije, testirati svoju snagu na otvorenom moru i prije svega naučiti kako tim zapravo funkcionira. Tako kao "mali od palube" jednako dobro trebate znati upravljati kormilom kao i skuhati ukusnu večeru. 

- Jedrenje zahtijeva disciplinu, brzo usvajanje i primjenu znanja te kvalitetnu podjelu zadataka i timski duh. U ovom programu naši polaznici uistinu ovise o sebi, a svaki zadatak iznimno je važan, od orijentacije i kormilarenja do spremanja večere - istaknuo je voditelj Hrvatske škole Outward Bound Vladimir Mesarić. 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare