To je to što me zanima!

Iz ljubavi: Ovaj otac fotografira navike svojeg autističnog sina

S vremenom je kroz njih upoznao svijet u kojem mu sin Elijah živi i počeo polako shvaćati što mu se događa u glavi. Kaže kako ga je ovaj projekt zbližio sa sinom
Vidi originalni članak

Otac i fotograf Timothy Archibald počeo je fotografirati navike svog autističnog sina Elijaha kada je imao pet godina. S vremenom je kroz njih upoznao svijet u kojem on živi i počeo polako shvaćati što mu se događa u glavi.

Kaže kako ga je ovaj projekt zbližio sa sinom. Naučio je da ne treba pokušavati uvijek držati ga pod kontrolom već ga pustiti da ponekad radi što poželi.

Timothy i sve te fotografije pretvorio u knjigu pod nazivom "Echolilia", a pogledati ih možete i u ovom videu:

 

 

Idi na 24sata

Komentari 108

  • 18.10.2016.

    Možda će jednom, u budućnosti, fotografije ovog oca biti pravi putokaz nekom istinskom stručnjaku za razumjevanje svijeta u kojemu obitavaju autistična djeca i odrasli. Mi ne razumijemo njihov svijet, oni se u naš teško uklapaju. Ne treba osuđivati način na koji se otac nosi sa sinovim stanjem svjesti. Ne možemo znati neće li i njegovom sinu fotografije jednom pobuditi poneko sjećanje, potaknuti ga na primicanje našem drugačijem svijetu. Autistična djeca su, uz ostalo, prvi "testeri" za vrlo složene računalne programe - zaštitu i probijanje šifri. Neki od njih izvrsno razumiju najsloženije matematičke operacije. Veliko je pitanje pomažemo li mi njima ili ipak oni nama.

  • Mél.C.B.🌼 18.10.2016.

    Obicno se kaze, kad ti Bog uzme na jednu stranu, na drugoj te nadari,..gledala sam dok.emisiju o autistima, pojedinci medju njima imaju tako izrazene neke "nadsposobnosti" da je to nevjerojatno...

  • martinatina_3 18.10.2016.

    Tako govore samo oni koji imaju zdravu djecu.Ovaj otac samo pokusava razumjeti svoje dijete i njegov pogled na zivot.Meni je to jako dirljivo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare