To je to što me zanima!

Iz Pariza dolaze novi trendovi: Nosimo šire hlače, maksi suknje

Prijašnjih sezona je hit boja bila pink, ali sad je došlo vrijeme za crvenu. Potvrdila ju je i Anna Wintour, glavna urednica magazina Vogue, koja je na nekoliko revija nosila crveni kaput
Vidi originalni članak

Na modnim revijama ovogodišnjeg pariškog tjedna mode kretalo se tisuće ljudi koji su željeli biti dio globalnog modnog svijeta. Pariški tjedan mode je uvijek posljednji u nizu i definira globalne ulične trendove.

Na osobama iz modnog svijeta gotovo se nisu mogle vidjeti tenisice ili majica s kapuljačom, što je u prethodnim sezonama bilo vrlo često. Sportski stil koji smo zavoljeli u pandemiji je out, napokon se vratila elegancija!

Prijašnjih sezona je hit boja bila pink, ali sad je došlo vrijeme za crvenu. Potvrdila ju je i Anna Wintour, glavna urednica magazina Vogue, koja je na nekoliko revija nosila crveni kaput.

Nosili su se crveni "total lookovi", ali za one kojima je to previše, dovoljno je dodati jedan crveni komad kako bi bili u trendu.

Uz crvenu, sve nijanse zelene nosit će se ove sezone, pa tako i zaboravljena maslinasta. Na tjednu mode u tim su nijansama bili razni komadi, ali maskirni uzorak ipak nije poželjan.

Žene iz modnoga svijeta nosile su kravate uz razne kombinacije, od casual do svečanih, ali ne i poslovnih. Prema novim trendovima, kravata nije obilježje poslovnog stila, nego ukras umjesto marame.

'STE SE ZRIKTALE?' Moda u Hrvatskoj 60-ih: Žene su odbacile marame i poculice, i 'nabacile' trajnu frizuru

Poželjno je izbjegavati kombinaciju kravate i hlača, kad kravatu nosi žena. Hit su široke nogavice hlača, često i toliko široke da djeluju kao suknja. Uz njih se nose i maksi suknje, koje se vraćaju u mladenačkom stilu u raznim varijantama.

Češće su voluminoze i lepršave nego uske, a mikro minice rijetko su se u Parizu mogle vidjeti. Trend koji je bio prisutan, ali je izvan ozbiljne kategorije, onaj je hlačica koje izgledaju kao gaćice.

To je zabavno vidjeti i još zabavnije komentirati jer rijetko kad ne ispadnu komično. Jedno su trendovi, a drugo je što realno nekome dobro stoji. Najpametnije je odabrati zlatnu sredinu i nositi klasiku.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare