To je to što me zanima!

Izazovi i zdrava kritika prilika su za napredovanje na poslu

Kako postati zvijezda: Šefovu manu pretvorite u svoju prednost, a odbojan stav zamijenite optimizmom i krenite s idejom 'ja to mogu' u izazov, savjetuju stručnjaci
Vidi originalni članak

Ako ste primijetili da je šef napravio pogrešku, ne bojte se to mu reći. Možda to namjerno radi da vidi pratite li njegov rad, tvrde psiholozi. Umjesto da ga samo upozorite na pogrešku, recite koje moguće posljedice ona donosi te iznesite svoje rješenje problema. Zasigurno će vam biti zahvalan jer ste spriječili potencijalno skup propust. Želite li mu dokazati da ste, iako on misli suprotno, timski igrač, šefove slabosti pretvorite u svoje vrline. 

Na primjer, ako ima tremu od javnih nastupa, predložite mu da vi vodite sastanke umjesto njega. A ono što je svakom šefu najdraže - razmislite kako mu možete uštedjeti novac. Loš stav prema svemu ubija i najtalentiranije, tvrde poslovni savjetnici. 

Ako odbojnog stava prilazite kolegama i nadređenima, vrlo brzo ćete dobiti etiketu gunđala. Krenite sa stavom: “Ja to mogu” jer se pozitivan stav prema poslu i kolegama može naučiti, tvrde psiholozi. 

Izazov 

Dobijete li zadatak, ne odbijajte ga nego iskoristite priliku da nešto naučite.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Darth S 28.08.2013.

    ne zanima me, na poslu sam uvijek u pravu a izazov uvijek prihvaćam......

  • Kerempuh_1_1 28.08.2013.

    puno laprdati, svima se petljati u posao, svoj mudro podijeliti drugima i glumatati koordinatora koji nikad nema vremena raspraviti o problemima oko posla koji vodi, ali zato uvijek stigne oštro kritizirati sve druge, pogotovo pred direktorom, nositi uvijek pod miškom razne papire koji nemaju blage veze s poslom, vikati i mahati rukama kako se ništa ne stigne od silnog posla i obaveza i status zvijezde i nezamjenjivog je osiguran. Ak ti je rođo neka faca u firmi, onda sve navedeno zaboravi, jer ionako si nezamjenjiv, bez obzira što pojma nemaš o ničemu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare