To je to što me zanima!

Izbacivanje ugljikohidrata iz prehrane može produljiti život

Strogom prehranom moguće je značajno produljiti život odreknemo li se kruha, kolača i druge hrane bogate ugljikohidratima, otkrila su nova istraživanja
Vidi originalni članak

Prema novim istraživanjima ugljikohidrati iz banana, kruha, kolača, krumpira i tjestenine direktno utječu na dva gena koji upravljaju našom dugovječnošću i mladolikošću. Profesorica Cynthia Kenyon, po mnogima buduća dobitnica Nobelove nagrade, izvela je pokuse na glistama produžujući njihov životni vijek za čak šest puta. Smatra se da su geni koji upravljaju trajanjem života jednaki kod glista, miševa, majmuna, pa tako i ljudi. 

Znanstvenici su već prije otkrili da laboratorijske životinje žive dulje ako im se iz prehrane izbaci tri četvrtine kalorija. Profesorica Kenyon otkrila je da smanjeni unos kalorija utječe na proizvodnju inzulina, a oni na gen koji se ponaša kao eliksir života povećavajući razinu prirodnih antioksidansa. Budući da ugljikohidrati potiču stvaranje inzulina, rješenje za produljenje života leži u izbacivanju hrane bogate ugljikohidratima.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare