To je to što me zanima!

Izbrišite bore prirodnim putem bjelanjkom, medom i bananom

Banane i med hidratiziraju kožu i sprječavaju pucanje, eterična ulja povećavaju njezinu elastičnost, limun je dubinski čisti, a bjelanjak zateže pore i zaglađuje
Vidi originalni članak

Sunčeve zrake oštećuju kožu pa ona lako puca i pojavljuju se sitne bore oko očiju i usta. Po završetku ljeta lice treba nahraniti maskama koje će obnoviti kožu i podariti joj zdravi sjaj, a najbolja rješenja nalaze su u kuhinji. Banana, med i jaja brišu bore i odlična su alternativa kozmetici koja sadrži kemikalije. 

Maska od bjelanjaka

Sastojci: jaje, maslinovo ulje, limun

Priprema: Izdvojite bjelanjak iz jaja i izradite ga u pjenu pa potom dodajte žličicu limunovog soka i žličicu maslinovog ulja. Sastojke dobro izmiješajte i nanesite na lice. Ostavite da djeluje oko 20 minuta prije nego li isperete toplom vodom. 

Proteini i minerali iz bjelanjka hrane kožu i zatežu pore, limun je dubinski čisti i ubrzava obnavljanja, a dodatak maslinovog ulja bogatog vitaminom E ublažava duboke bore. 

Maska od meda

Sastojci: jaje, med, eterično ulje sandalovine, eterično ulje komorača

Priprema: Bjelanjak koji ste prethodno izdvojili iz jajeta pomiješajte sa žličicom meda i četiri kapi eteričnog ulja sandalovine i komorača. Mješavinu nanesite na lice, osobito na problematične točke kao što su oči, usta i čelo, te ostavite da djeluje 30 minuta. Nakon toga isperite toplom vodom. 

Bjelanjak učvršćuje kožu, med joj vraća vlagu i daje zdravi sjaj, a eterična ulja povećavaju elastičnost. Prednost maske od meda jest u njegovim hranjivim sastojcima, pa osim što hidratizira, ujednačuje boju tena i pomlađuje. 

Maska od banane

Sastojci: banana, jogurt, med

Priprema: Pomiješajte polovicu izgnječene banane, tri žličice jogurta i žličicu meda. Mješavinu kratko zagrijte na štednjaku i toplu nanesite na vrat i lice. Ostavite da djeluje 10 minuta, isperite i nakon toga nahranite kožu hidratantnom kremom. 

Kombinacija meda i jogurta čisti pore te djeluje antibakterijski, a banane vlaže kožu i sprječavaju pucanje odnosno pojavu bora. 

Idi na 24sata

Komentari 8

  • Stevi 29.08.2013.

    treba nositi svoje godine i bore bez kompleksa ali isto tako mora se i paziti s čim i kako njegovati kožu.smatram da su prirodne maske puno bolje od skupih kremica...usput,gdje kupiti eterično ulje od sandalovine????

  • samo di 28.08.2013.

    ne priznam ništa samo ono iz "tube" sve zategnuto eto;))))))

  • Fritza 28.08.2013.

    Jednom sam napravila neku masku za lice s medom i još nečim (prošlo je već duže vremena od tad) i stavila je u frižider da se malo stisne. U međuvremenu je muž švrljao po kući tražeći nešto slatko za pojesti i, naravno, zavirio u frižider, našao "kremu" s medom i pojeo je! Od tada više takve maske ne stavljam u frižider jer bih opet mogla ostati bez njih. I naravno da smo se valjali od smijeha kad smo skužili što je učinio... :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare