To je to što me zanima!

Tijekom plodne faze žene najviše privlače macho frajeri

Savršeno muško lice ima relativno izražen podbradak, jaku čeljust, uske oči i dobro definirane obrve, a u tu sliku savršeno se uklapa američki glumac George Clooney
Vidi originalni članak

Ako njihovi romantični partneri nisu dovoljno muževni, žene su u plodnoj fazi sklone maštanju o zgodnim macho muškarcima, pokazalo je istraživanje Sveučilišta Coloradu. S druge strane, muškarci uopće ne mogu zamisliti do koje granice plodne žene mogu fantazirati o drugim muškarcima. Nove spoznaje pokazuju kako je ljudski seksualni izbor evoluirao tijekom vremena. Danas, savršeno muško lice ima relativno izražen podbradak, jaku čeljust, uske oči i dobro definirane obrve, a u tu sliku odlično se uklapa George Clooney. Muško lice koje toliko ne privlači žene ima manje izraženu čeljust i šire oči. 

- Dok ocjenjuju zavodljivost životnih partnera žene ne mijenjaju toliko mišljenje kao što je to slučaj kod ocjenjivanja drugih muškaraca - rekao je voditelj studije Steven Gangestad.

Interes žena za privlačnim muškarcima svoj vrhunac doživljava tijekom ovulacije, a ovo je prvo istraživanje koje to potvrđuje. Žene su vrlo izbirljive u plodnim danima, a sve je više pokazatelja koji sugeriraju da traže muškarce koji pokazuju dobre genetske kvalitete, a lijepo lice to najbolje sugerira. Međutim, istraživači nisu otkrili da inteligencija muškarca utječe na izbor ljepšeg spola.

- Nismo pronašli nikakav utjecaj inteligencije muškarca na seksualne interese partnerice u ciklusu, a to bi bilo vrlo važno jer neki dokazi sugeriraju da je inteligencija usko vezana uz genetske kvalitete - rekla je Christine Garver-Apgar, istraživačica s Instituta za bihevioralnu genetiku. Odgovor na to pitanje trebala bi dati daljnja istraživanja.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • MatijaAurer 12.01.2011.

    First!

Komentiraj...
Vidi sve komentare