To je to što me zanima!

Izgleda poput odreska, ali nije! Pogledajte 10 kreativnih kolača

Iako izgledom podsjećaju na neku drugu vrstu hrane, hamburgeri, odresci, špageti i piletina, ukusni su kolači koje su osmislili američki slastičari i inovativne majke
Vidi originalni članak

Iako se na prvi pogled čini kao običan mesni obrok, zapravo je kolač. Tako umjesto ohlađenog piva jedete ukusan kolač, a umjesto špageta bolonjez osvježavajući kolač od jagoda. Da bi ostavili dojam na kanadski kulinarski show američka tvrtka "The Wicked Little Cake Company" fokusirala se osim na okus, i na vanjski izgled kolača. Slastičari su između ostalog napravili pun lonac morskih plodova, od školjaka do škampa. Ali to su bili samo ukusni kolačići. Slastičarka Meredith Newcom također je pomakla granice i u kulinarskom showu "Threadcakes competition" pokazala svoj slasni odrezak s mrkvom.  

Osim slatkog deserta u obliku vafla i piletine, u SAD-u možete isprobati i kolač od sushija slastičarke Amanda Striepe. Svojim radom oduševila je vlasnika jednog sushi restorana koji ju je i zaposlio kao dekoratera slatkog sushija. 

Za sve ljubitelje slatkoga savršeni su špageti s mesnim okruglicama. Tjesteninu je napravila od kreme s maslacom, umak od jagoda, mesne okruglice su Ferrero Rocher okruglice, a parmezan je bijela čokolada.

Mnoge majke će djeci za rođendan ispeći kolače, no neke od njih napravile su pravu umjetnost od toga. Tako su se na stolu našle torte u obliku oreo keksa, jagoda prelivena čokoladom, ali i veliki hamburger. Sin Amerikanke Laure LeClair Kelly obožava taco, pa ga je ona iznenadila slatkom varijantom. Napravila je kolač u obliku taca, a umjesto mesa stavila čokoladu, kokos, sir i kremu od sljezovih kolačića.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • nuša matanova 19.02.2012.

    jedino jagoda i pivo

  • lozinka 12.02.2012.

    hahah

  • drug Tito_1 13.01.2012.

    meni izgleda bljak...

Komentiraj...
Vidi sve komentare