To je to što me zanima!

Izluđuju vas migrene? Ova tri prirodna rješenja mogu pomoći

Iako lijekovi mogu pomoći da brzo i efikasno smirite migrenu, prirodna rješenja koja donosimo omogućit će vam da se s migrenom lakše nosite 'na duge staze'
Vidi originalni članak

Liječnici nisu sasvim sigurni što uzrokuje migrene, ali svi se slažu da se radi o iznimno neugodnom stanju tijekom kojeg imate osjećaj kao da vam je glava pod stalnim bombardiranjem. Najnovija istraživanja pak indiciraju da migrene imaju oni s preosjetljivim živcima u mozgu.

To je stanje koje većinom pogađa žene, a ova tri prirodna rješenja mogu vam pomoći da se lakše nosite s migrenom:

Akupunktura

Akupunktura može biti efikasna kao i sve druge konvencionalne metode za smirivanje migrene, ustanovila je studija objavljena u časopisu Headache.

- Pacijenti s migrenom imaju hiperaktivne neurone kojima okidač može biti neka upala. Akupunktura smanjuje upalu i može spriječiti ili oslabjeti snagu migrene - rekla je dr. Carolyn Bernstein, neurologinja u bolnici u Bostonu.

POSAO IZ SNOVA Živite u Londonu i pazite dva preslatka psa - za 270.000 kn

Kontrolirajte stres

- Stres je poznati okidač za migrenu. Nagli porast stresa može dovesti do migrene isto kao i nagli pad stresa - rekla je dr. Elizabeth Seng, profesorica na Sveučilištu Yeshiva i u Medicinskoj školi Albert Einstein u New Yorku.

Studija objavljena u časopisu Neurology objasnila je kako je rizik za migrenu pet puta veći tijekom prvih šest sati nakon što je pala razina stresa, a to je zato jer hormon stresa, poput kortizola, čuva od bolova pa nagli pad tog hormona može potaknuti migrenu.

Savjet je da pokušate s meditacijom jer, osim što će vas smiriti, pomoći će vam da se nosite sa stresom.

IZ PRVE RUKE Na razgovoru za posao: Ovako odgovorite na sva trik pitanja

Držite se rasporeda

- Budite što redovitiji sa svojim spavanjem, jelom i vježbanjem - savjetuje dr. Amaal Sterling, profesorica neurologije u Klinici Mayo.

Te tri navike utječu na razine hormona, glad i raspoloženje i pomak u bilo kojem od tih područja može potaknuti migrenu.

Kao saveznika u borbi protiv migrene mnogi spominju i kofein, ali nova studija objavljena u American Journal of Medicine tvrdi da je to istina samo ako ne pijete više od dvije šalice kave na dan, sve iznad toga povećava rizik od glavobolje.

BRZO I LAKO Očistite napu i filter: Dovoljna je vruća voda i soda bikarbona

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 31

  • 26.11.2019.

    Nekada jesu a sada se pojavljuju sve rijedje,, rijesenje promjena nacina zivota

  • moralna vertikala 26.11.2019.

    paprena metvica bi trebala pomoci.

  • 26.11.2019.

    pomaže i tigrova mast

Komentiraj...
Vidi sve komentare