To je to što me zanima!

Iznenadne hotelske pristojbe: Check-in, otkazivanje, teretana

Hoteli naplaćuju raniju prijavu i raniji odlazak, a prekasno otkazivanje smještaja moglo bi vas koštati kao puna rezervacija. Dobro proučite pravila svog hotela
Vidi originalni članak

Unatoč pomno isplaniranom putovanju, pri samoj prijavi u hotel mogle bi vas dočekati neočekivane pristojbe. Da biste izbjegli takve situacije, dobro proučite svoje rezervacije i pravila hotela. Pristojbe u hotelu ili odmaralištu u kojem odsjedate često uključuju ručnike, dnevne novine, teretanu, minibar i pristup internetu. One su u pojedinim hotelima uključene u cijenu, no mogu dosegnuti i do 16 posto ukupne cijene smještaja.

Naplaćuju se i ranija prijava i ranija odjava

Hoteli najčešće s prijavama novih gostiju počinju između 12 i 14 sati tekućeg dana, a svaka ranija prijava može biti jako skupa. Pristojba bi tako mogla iznositi i do 280 kuna, ovisno o ekskluzivnosti hotela. Osim ranijih prijava, hoteli naplaćuju raniju odjavu i odlazak iz odmarališta. Tako pristojbe mogu iznositi najmanje pola cijene dnevnog smještaja, no većina hotela naplaćuje punu cijenu. Dolazite li kasno navečer svakako javite hotelu kada dolazite jer ukoliko se ne javite, hotel nakon 18 sati ima pravo otkazati vašu rezervaciju.

Skupo otkazivanje smještaja 

Otkazivanje smještaja se preporučuje napraviti najmanje sedam dana prije početka godišnjeg odmora, u suprotnom će hotel naplatiti pristojbe. Ako ne podnesete prijavu za otkazivanje na vrijeme, hotel vam može naplatiti boravišnu pristojbu u trajanju rezervacije ili čak i punu cijenu rezervacije. 

Napojnice i teretana su dodatni troškovi

Prije dolaska u hotel preporučuje se provjeriti što rezervacija sve uključuje. Pojedini hoteli imaju u cijenu uračunate i napojnice, a neki po odjavi naplaćuju pristojbe od 50 do 100 kuna za sobarice, vratare i čuvanje prtljage. 

Osim toga, i korištenje teretane naplaćuju posebno, a ovisno o broju zvjezdica pristojbe mogu iznositi od 30 do 225 kuna po danu. 

Internet isto može koštati

Iako većina hotela svojim gostima nudi besplatan pristup internetu, moguće su i pristojbe od 70 do 100 kuna za cijelo vrijeme boravka. Cijene u hostelima su upola niže. 

Pristojbe uključuju i nadopunu minibara

Jedan od noviteta na području hotelskih pristojbi jest i naplaćivanje nadopune minibara. Tako ćete nakon što uzmete kikiriki ili pivo iz hladnjaka osim cijene proizvoda trebati platiti i dodatnih 15 do 30 kuna za popunjavanje mini bara. 

Idi na 24sata

Komentari 20

  • svilaj1 16.07.2013.

    i čudimo se česima,slovacima,poljacima,mađarima što voze šatore i svu prehranu koja nije pokvarljiva,pa čak i pivo,sokova i min.vodu dovoze.nek dovoze itreba da dovoze.prošle godine barić na plaži pivo 24 kn i to smeće od točenog lovebrau,ja lijepo se upoznam s konobarom odem do merkatora kupim paket limenki 6kom.za 36kn i počastim i konobara i imam cijeli dan hladnu pivu na plaži za njihovi 1 i po.

  • greta guslar 16.07.2013.

    Naplačuje se prijava prije određenog sata! A jel se odbija ono čekanje iza određenog sata? Naime, hoteli uglavnom prijave i odjave rade između 12 i 14 sati i onda kad se na recepciju zgrnu i oni koji odlaze i oni koji umorni čekaju negdje u blizini hotela već nekoliko sati, normalno je da ne mogu za dva sata sve odraditi... još smjena i primopredaja u 14... i evo ti tolikog kašnjenja da bi to trebalo itekako naplatiti. Ako ja dođem u 14 na recepciju, jer oni tako hoće, ja hoću u 14.15 biti u sobi, a ne u 15.30, a ako oni znaju sve naplatiti trebali bi i gosti imati svoja prava. Ne čudi me što je ove godine došlo 400 000 manje gostiju, čudi me što su došli ovi koji su došli... neće još dugo, jer dok ih ogule za dupli pribor, za čašu obične vode iz slavine, za odlazak, za dolazak, za internet, za dvije salvete, za pi... materine... tko si to želi imati na odmoru? Sobarice ti stalno rukaju u vrata i deru se po hodniku ko da su ljudi na prisilnom radu, a ne na odmoru... samo vi naplačujte... nećete još dugo. Zaboravila sam parkiranje po napuštenim parcelama na koje su stavili lance i lokote i naplačuju ko da si u garaži sa klima uređajima....

  • prosvjetitelj 16.07.2013.

    ako ima neka zgodna djevojka može doć kod mene na more. :D

Komentiraj...
Vidi sve komentare