Obavijesti

Lifestyle

Komentari 20

Iznenadne hotelske pristojbe: Check-in, otkazivanje, teretana

Iznenadne hotelske pristojbe: Check-in, otkazivanje, teretana
1

Hoteli naplaćuju raniju prijavu i raniji odlazak, a prekasno otkazivanje smještaja moglo bi vas koštati kao puna rezervacija. Dobro proučite pravila svog hotela

VIDEO

Unatoč pomno isplaniranom putovanju, pri samoj prijavi u hotel mogle bi vas dočekati neočekivane pristojbe. Da biste izbjegli takve situacije, dobro proučite svoje rezervacije i pravila hotela. Pristojbe u hotelu ili odmaralištu u kojem odsjedate često uključuju ručnike, dnevne novine, teretanu, minibar i pristup internetu. One su u pojedinim hotelima uključene u cijenu, no mogu dosegnuti i do 16 posto ukupne cijene smještaja.

Naplaćuju se i ranija prijava i ranija odjava

Hoteli najčešće s prijavama novih gostiju počinju između 12 i 14 sati tekućeg dana, a svaka ranija prijava može biti jako skupa. Pristojba bi tako mogla iznositi i do 280 kuna, ovisno o ekskluzivnosti hotela. Osim ranijih prijava, hoteli naplaćuju raniju odjavu i odlazak iz odmarališta. Tako pristojbe mogu iznositi najmanje pola cijene dnevnog smještaja, no većina hotela naplaćuje punu cijenu. Dolazite li kasno navečer svakako javite hotelu kada dolazite jer ukoliko se ne javite, hotel nakon 18 sati ima pravo otkazati vašu rezervaciju.

Skupo otkazivanje smještaja 

Otkazivanje smještaja se preporučuje napraviti najmanje sedam dana prije početka godišnjeg odmora, u suprotnom će hotel naplatiti pristojbe. Ako ne podnesete prijavu za otkazivanje na vrijeme, hotel vam može naplatiti boravišnu pristojbu u trajanju rezervacije ili čak i punu cijenu rezervacije. 

Napojnice i teretana su dodatni troškovi

Prije dolaska u hotel preporučuje se provjeriti što rezervacija sve uključuje. Pojedini hoteli imaju u cijenu uračunate i napojnice, a neki po odjavi naplaćuju pristojbe od 50 do 100 kuna za sobarice, vratare i čuvanje prtljage. 

Osim toga, i korištenje teretane naplaćuju posebno, a ovisno o broju zvjezdica pristojbe mogu iznositi od 30 do 225 kuna po danu. 

Internet isto može koštati

Iako većina hotela svojim gostima nudi besplatan pristup internetu, moguće su i pristojbe od 70 do 100 kuna za cijelo vrijeme boravka. Cijene u hostelima su upola niže. 

Pristojbe uključuju i nadopunu minibara

Jedan od noviteta na području hotelskih pristojbi jest i naplaćivanje nadopune minibara. Tako ćete nakon što uzmete kikiriki ili pivo iz hladnjaka osim cijene proizvoda trebati platiti i dodatnih 15 do 30 kuna za popunjavanje mini bara. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Možete li prepoznati koja žena na fotografiji upravo ima infarkt
PRIPAZITE NA OVE ZNAKOVE

Možete li prepoznati koja žena na fotografiji upravo ima infarkt

Svi simptomi srčanog udara Linde Johns, američke književnice, su oni koji bi mogli biti - i često jesu, odbačeni od strane zdravstvenih djelatnika, a kamoli ljudi koji ih imaju

Mnogi griješe u oporuci: Ovo su dvije stvari koje nikada ne biste trebali uvrstiti u taj dokument
EVO NA ŠTO PRIPAZITI!

Mnogi griješe u oporuci: Ovo su dvije stvari koje nikada ne biste trebali uvrstiti u taj dokument

Kako biste bili sigurni da će se vaša volja provesti na način na koji želite, sastanite se s profesionalcem kako biste stvorili oporuku koja će biti od koristi vama i vašim najmilijima bez ikakvih zabluda i iznenađenja
Boja moći za svaki horoskopski znak: Saznajte koja je vaša
IDEALNA NIJANSA

Boja moći za svaki horoskopski znak: Saznajte koja je vaša

Od Ovna do Ribe, svih 12 znakova Zodijaka povezano je s različitim stvarima, kao što su određene kvalitete, karakteri, afiniteti, planeti, pa čak i boje