To je to što me zanima!

Izrađuju 3D poklon-slastice: Od keksa do lizalica s likovima

Za izradu jednog 3D modela potreban je otprilike jedan dan, a Iva i Maja s klijentma zajednički osmišljavaju 'nove' slastice pa im svaki zadatak donosi i nove izazove
Vidi originalni članak

Iva Lež (44) i Maja Draganić (35) prijateljice su i prve susjede koje su prije tri godine tijekom porodiljnog dopusta odlučile otvoriti obrt CukerLab. Specijalizirane su za izradu personaliziranih slastica.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Tijekom naših druženja polako se razvijala ideja o pokretanju zajedničkog posla, a fokusirale smo se na hranu kao zajedničku strast. I onda je Iva samo jednog dana rekla da upisuje prekvalifikaciju za zanimanje slastičarke na Pučkom otvorenom učilištu u Zagrebu i da do sutra odlučim idem li s njom, a ja sam pristala - prisjeća se Maja.

Nakon prekvalifikacije bile su Nizozemskoj na tečaju oslikavanja keksa, u Londonu na radionici izrade lizalica, a u Belgiji su učile raditi s čokoladom. Dvije godine su usavršavale slastice i obilazile stručne sajmove u inozemstvu, dok je u dvorištu polako nastajao objekt.

Za izradu jednog 3D modela potreban je otprilike jedan dan, a za izradu 18-20 lizalica oko 60 minuta. Kekse prodaju po cijeni od 7 do 18 kuna, lizalice od 11-15 kuna, ovisno o zahtjevnosti izrade.

PUN ELANA Ivan (74): 'Još i danas volim biti urar i bio bih još 20 godina'

Slažu se kako je vođenje vlastitog posla izazov, pogotovo za ženu s obitelji, ali i veliko osobno zadovoljstvo. Rade po narudžbi za sve vrste privatnih proslava, ali većinom za poslovne korisnike koji njihove slastice koriste kao poslovne poklone i za potrebe promotivnih aktivnosti.
 

- Sa svakim klijentom, ovisno o njegovim potrebama, zajednički osmišljavamo slasticu. Tako uskoro uvodimo proizvode od čokolade za koje već dulje vrijeme primamo upite klijenata - rekla je Iva.

Kao najintenzivniji period godine navode Božićno razdoblje jer su tad poklon-slastice gotovo svima zanimljive, a ovog ljeta kreću ‘u borbu s čokoladom’ kojom planiraju obogatiti svoju ponudu od jeseni.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • 10.08.2019.

    ...super, samo bode oči ona slika najbolje novine...;-)))

Komentiraj...
Vidi sve komentare