To je to što me zanima!

Jabuke, a ne gladovanje recept su za vitku liniju

Dijeta tri jabuke na dan jednostavna je, ne sadrži puno kalorija, sadrži zdrave masnoće i mnogo vlakana te olakšava i ubrzava mršavljenje
Vidi originalni članak

Jabuke su odličan izvor vlakana. Jedu li se prije obroka, zatomljuju apetit, potiču sitost, sprečavaju natrpavanje hranom te potiču mršavljenje, tvrde stručnjaci. Osim što olakšavaju gubitak kilograma, dobre su za cjelokupno zdravlje - snižavaju kolesterol, sprečavaju rak, smanjuju rizik od bolesti srca te pospješuju probavu. Tijekom dijete tri jabuke svaki dan se, osim uravnoteženih obroka s niskim udjelom masti, obvezno jedu i tri jabuke. Program prehrane utemeljen je na višegodišnjim istraživanjima Tammi Flynn, registrirane stručnjakinje za dijetnu prehranu. T. Flynn je na temelju iskustava pacijenata primijetila kako ljudi koji jedu više jabuka lakše i brže mršave. Osmislila je strategiju “tri jabuke” te napisala odgovarajuće jelovnike koje je uobličila u knjigu. Prednost dijete je što se isključuju stroga ograničenja i naporna brojenja pojedenih kalorija. Osim obvezne tri jabuke, kao najvažniji dio programa autorica ističe redovito vježbanje, što je ključno za uspješno zdravo mršavljenje. Važna je i dostatna hidratacija, odnosno pijenje od osam do deset čaša vode tijekom dana. Dijeta je jednostavna, prilagodljiva i praktična te namijenjena čak i ljudima koji su većinu dana u pokretu. Ipak, nije za ljude kojima je iz zdravstvenih razloga propisana prehrana s niskim udjelom vlakana, ističu nutricionisti.


LAK I DUGOTRAJAN GUBITAK KILOGRAMA
Jabuke su lakoprobavljive te sadrže vodu i pektin koji daju osjećaj punoće te čiste od otrova. Taninska kiselina u jabuci utječe na metabolizam masti te se tako regulira stolica i potiče mršavljenje. Ovo je vrlo jednostavna promjena prehrane u koju su uključene uglavnom niskokalorijske namirnice niskoga glikemijskog indeksa. Nije potrebno brojiti kalorije, nema izgladnjivanja, a osjećate se sito. Omogućen je jednostavan gubitak težine s dugotrajnim učinkom, kaže nutricionistkinja Sandra Marić Bulat.

JABUKA SE JEDE POLA SATA PRIJE OBROKA
Jabuka sadrži jabučnu i vinsku kiselinu, koje reguliraju kiselost želuca (sprečavaju zakiseljavanje organizma), te olakšava probavljanje bjelančevina i masnoća. Preporučuje se pojesti je pola sata prije obroka ili dva sata nakon njega. Dijeta tri jabuke na dan smanjuje razdražljivost i pad koncentracije, a održavanjem stabilnog šećera pomaže prirodnom sagorijevanju masnoća bez gubitka mišićne mase, ističe Sandra Marić Bulat.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Zeljk0 14.09.2010.

    Koja je ovo laž... jabuka podiže šećer, a kad šećer padne čovjek je od toga gladan!

Komentiraj...
Vidi sve komentare