To je to što me zanima!

'Jače u dvoje': Namirnice koje su zdravije u paru sa drugima

Svi znamo da su neke namirnice zdravije od ostalih, no jeste li znali da neke postanu puno zdravije za organizam ako se jedu u paru s nekim drugim namirnicama
Vidi originalni članak

Banane i grčki jogurt

Bilo da ujutro žurite na posao ili ste u potrazi za savršenom užinom poslije treninga, dobra je ideja iskombinirati narezane kolutiće banane s grčkim jogurtom.

POGLEDAJTE VIDEO (o hrani koja ljeti hladi organizam):

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Svi znaju da je banana bogata vlaknima koja se bore protiv zatvora, i kalija koji snižava krvni tlak. Grčki je jogurt pak izvrstan izvor kalcija koji jača kosti i proteina potrebnih za izgradnju mišića. Zato je kombinacija ove dvije zdrave namirnice savršena za bilo koje doba dana. 

Sir i jaje

Sir je odličan izvor kalcija, a znanstvenici kažu da nam je potreban i vitamin D da bi nam tijelo bolje apsorbiralo taj mineral potreban za jačanje kostiju.Upravo je to razlog zašto je super ideja kombinirati sir i jaja, koja su puna D vitamina. Također, ona opskrbljuju tijelo proteinima, kao i zdravim masnoćama i kolesterolom.

Skoro se svaka vrsta sira može naribati i posuti po jajima, a ako pokušavate izgubiti na težini, možete odabrati 'lakši' nemasniji sir s manje kalorija.

Špinat i jagode

Kada je riječ o izvorima željeza, većina će odmah pomisliti na špinat; bogat je željezom koje osigurava optimalne razine crvenih krvnih zrnaca. Međutim, ne znaju svi da se željezo može bolje apsorbirati kad se upari s vitaminom C, zbog čega se slatke jagode odlično slažu sa špinatom. 

POGLEDAJ VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Tamna čokolada i jabuke

Ako ne možete reći 'ne' ovoj tamnoj poslastici, za još zdraviji učinak na organizam gorku čokoladu uparite s jabukama.

Prema mišljenju znanstvenika, katehini u tamnoj čokoladi i snažni antioksidansi iz jabuke odlično rade zajedno na sprječavanju bolesti kardiovaskularnog sustava. Odaberite tamnu čokoladu sa najmanje 70 posto kakaa, a jabuku nemojte guliti jer je sadržaj kvercetina u njenoj koži.

Zeleni čaj i limun

Zeleni je čaj pun antioksidanata, zbog čega je odličan za sve koji pokušavaju izbjeći prerano starenje, pretilost, artritis, bolesti srca i rak. Prema znanstvenicima, najjednostavniji način da olakšate apsorpciju antioksidanata iz zelenog čaja je da svakoj šalici dodate nekoliko kapi svježe iscijeđenog limuna.

OPASNI STAKLENIČKI PLINOVI Oko 40 posto sve proizvedene hrane se ne pojede nego baca

Ne brinite ako nemate pristup svježim limunima jer sok iz bilo kojeg voća koji sadrži veću količinu vitamina C može pomoći da iskoristite maksimum iz zelenog čaja, piše portal Healthybuilderz.

NEUSPJEŠNE VEZE: Ovi horoskopski znakovi ne idu zajedno i ne podnose se

Idi na 24sata

Komentari 15

  • Atomski Hajduk i bili tići 23.07.2019.

    Kapula Cevapi i Ajvar nista bolje

  • 21.07.2019.

    zdrave kombinacije

  • Rafo 21.07.2019.

    Kajgana sa sirom.

Komentiraj...
Vidi sve komentare