To je to što me zanima!

Jagode će ove godine biti slađe i veće nego su ikad bile

Zbog toplog i sunčanog vremena u rano proljeće jagode su počele dozrijevati ranije, a imaju i veću razinu šećera. Berba bi ove godine trebala biti četiri puta bolja
Vidi originalni članak

Ovogodišnja berba jagoda mogla bi biti najranija i najveća u posljednja dva desetljeća, tvrde britanski istraživači. Toplo i sunčano vrijeme u rano proljeće diljem svijeta pomoglo je da jagode dozriju ranije, ali i da imaju veću razinu šećera, što znači da će biti slađe nego inače. Očekuje se čak četiri puta bolja berba nego u 2010. godini, što znači da bi i cijena mogla biti manja. 

Ipak, zbog sve većih vrućina ljeti, mnogi poljoprivrednici se boje da će to ostaviti traga na usjevima ove godine. Pogotovo se to odnosi na krumpir, koji bi mogao imao slabiju žetvu ukoliko će nedostajati kiša.

Temperature u ožujku i travnju bile su iznad prosječne, a trend se nastavio i u svibnju te se očekuje da će potrajati cijelo ljeto.


Idi na 24sata

Komentari 2

  • kuca99 20.05.2011.

    GMO

  • Japur 20.05.2011.

    gmo double size extra jagoda! :))

Komentiraj...
Vidi sve komentare