To je to što me zanima!

Japanski dizajneri rade torbe od starih plastičnih kišobrana

Aki Saito i njegov kreativni tim Plasticity bave se recikliranjem odbačenih plastičnih kišobrana te od njih rade torbe u više dimenzija, a krasi ih jednostavan dizajn
Vidi originalni članak

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Lako za nositi: Novi trendovi nalažu praktično i vrlo udobno

Odbačeni kišobrani, kao jedne od najvećih "žrtava" vjetrovitog vremena, koje nepogrešivo vidimo naokolo po cesti nakon svake veće kiše, sada imaju novi život, jer Aki Saito u njima vidi minimalistički, "clean" dizajn. Naime, radi se o više veličina, a finalan proizvod rade uz male preinake jer je sam oblik kišobrana idealan je za torbu. 

KUPAĆI ZA MALE I VELIKE Izabel Kovačić priziva ljeto novom kampanjom ekoloških badića

Kreativni tim je napravio čak stotinjak testova prije nego su odlučili staviti torbu u proizvodnju jer je sam materijal ključan za čvrstoću, pošto se radi o prešanju više slojeva. Nadaju se da će ovim kreacijama ujedno privući pažnju modne publike na svakodnevno čuvanje i brigu o okolišu.

BUDUĆNOST TJEDNA MODE Hoće li modne revije ikad više biti ekstravagantne i skupe?

Novi materijal koji time nastaje oslobađa plastiku od metalnih okvira i dijelova. Sprešani materijal može se pohvaliti karakteristikama kao što su čvrstoća, izdržljivost i vodootpornost. Cijene torbi kreću se oko 100 kuna.

Brendovi koji se bave recikliranjem postaju sve popularniji ne samo radi unikatnog i fora dizajna, već i ekološkog okvira koji podrazumijeva ponovno korištenje predmeta i prenamjenu istoga.

Plasticity tim kreira tri veličine torbe, a dizajn podsjeća na prozirne torbe koje su relativno nedavno bile hit, a predlagale su ih čak i velike modne kuće. Plastika, kao materijal koji je otporan, lagan i čvrst, ima svoju nišu u svijetu torbi te ga već neko vrijeme preferira sve veći broj modnih umjetnika.

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Lako za nositi: Novi trendovi nalažu praktično i vrlo udobno

POGLEDAJTE VIDEO Tarik Filipović: #ZAJEDNO24SATA

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare