To je to što me zanima!

Je li bolje svaki dan po malo ili jednom tjedno, ali kako spada?

Blogerica Gama Bray i majka troje djece tvrdi da je tajna njezina čistog doma u tome što ga svaki dan sprema po pola sata no s njom se ne slaže Dragana Perković iz servisa Šestinske pralje
Vidi originalni članak

- Nisam za opciju čišćenja svaki dan po pola sata ili sat, jer ćete tako svaki dan napraviti dio posla, ali stan nikad neće biti onako uredan i čist kakav nas veseli. Za to je puno bolja opcija primiti se posla jedan dan u tjednu, pa to odraditi i nakon toga možete uživati u atmosferi, kaže Dragana Perković iz servisa za čišćenje Šestinske pralje. 

Posve suprotno onome što preporučuje Gama Bray, majka troje djece i autorica bloga na Instagramu The Organised Mum Metodhs - TOMM (Metode organizirane mame), koja inzistira na tome da je 'tajna' reda u njezinoj kući to da čisti i posprema svaki dan po pola sata, pa tako nema potrebe za velikim radovima vikendom, ili na slobodni dan u tjednu.

Ta domaćica već dvije godine dijeli koncept čišćenja 'malo po malo' putem Interneta i danas ima oko  oko 161.000 pratitelja na Instagramu, koji u njenim objavama traže inspiraciju za uvođenje reda u svojim domovima. 

ČISTOĆA DOMA Kuhinja će zablistati uz pravilo 4P, a čaše uz zdjelu s octom

- Takva organizacija ženama ostavlja više slobodnog vremena za stvari koje vole, kaže ona. No, Dragana Perković nepokolebljiva je u svome stavu da je bolje primiti se čišćenja jednom tjedno, jer ćemo tako, uz dobru pripremu i organizaciju, biti bolje koncentrirani na to što radimo i postići bolji rezultat.

Među ostalim, treba voditi računa i o tome da ionako ima stvari koje svaki dan moramo odraditi, pa bismo uz takvu organizaciju mogli pretrpati dnevni raspored i izgubiti i ono malo vremena koje ostaje za odmor ili bavljenje djecom.

MALI TRIKOVI Čista kupaonica bez kamenca, mrlja i plijesni za deset minuta

S druge strane, ako planirate tjedno vrijeme za čišćenje i dobro ga organizirate, ostat će i dovoljno vremena za odmor, kaže.

Naša sugovornica od srca se nasmijala tvrdnji da si konceptom 'sve odjednom' obično pokvarimo cijelu subotu, jer ujutro najprije tri sata uz kavu razmišljamo o tome odakle krenuti, tako da s čišćenjem započnemo kasno, pa se dogodi da još u večernjim satima ima ozbiljnog posla, ili ga ostaje za sutradan.    

- Ako nešto niste uspjeli obaviti na dan pospremanja, ne treba to raditi idući dan ili tijekom tjedna. Jednostavno ostavite za iduće pospremanje. No, kao i za svaki ozbiljan posao, za pospremanje stana treba se dobro organizirati, pa ćete trebati manje vremena za pripreme uz kavu i biti efikasniji, savjetuje.

SAMO PRIRODNO Super trikovi za čišćenje doma: Sve se može i bez kemikalija

Tako jedna od Šestinskih pralja prije nego što se primi posla napravi popis svega što treba napraviti, i to po prostorijama, pa onda 'čekira' ono što je napravila, kaže. 

Idi na 24sata

Komentari 16

  • 30.08.2019.

    Ja ne cistim nikada, pa se ipak udobno osijecam.

  • 30.08.2019.

    lakše je svaki dan po malo,a onda vikendom(slobodnim) temeljitije..ali nije pravilo i nikad ne radim nikakav spisak .

  • kopoddrugimjamukopanos 30.08.2019.

    Kod nas slobodnih muškaraca svečana prigodna čišćenja za uskrs i božić isto tako i promjena posteljine

Komentiraj...
Vidi sve komentare