To je to što me zanima!

Je li tretman zaleđivanja lica siguran i koje koristi donosi?

Zaleđivanje kože ili 'skin icing' novi je trend koji se širi po društvenim mrežama. Zaleđivanje lica kožu čini glađom i zategnutijom, smanjuje natečenost, a lice izgleda zdravije i sjajnije
Vidi originalni članak

Dermatologinja Ava Shamban iz Los Angelesa, i Joanna Czech, poznata estetičarka iz New Yorka, kažu da je u većini slučajeva tretman zaleđivanja lica siguran. Riječ je o pokrivanju lica ledom kako bi se koži vratila potrebna svježina.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Ovaj tretman ne bih preporučila samo ako imate jako osjetljivu kožu, jako reaktivnu ili neka stanja poput rozaceje - rekla je Shamban.

Koje su koristi ovog tretmana?

Zaleđivanje lica uzrokuje podizanje krvi ispod kože prema površini, pa je nakon tretmana prisutan sjaj lica i zategnuti izgled kože.

STRUČNJACI SAVJETUJU Intolerancija i alergija na hranu - otkrijte kako ih razlikovati te kako promijeniti svoju prehranu

- Zaleđivanje lica može imati višestruke koristi, od uklanjanja natečenosti do smirivanja upaljene kože. Volim ovaj tretman napraviti ujutro kako bih smanjila otekline oko očiju. Također je korisno za smirivanje nadražaja - rekla je Czech.

- Hladnoća također može smiriti bilo kakvu iritaciju ili svrbež, a nekim ljudima može pomoći kod akni i stezanja pora - dodala je Shamban.

Kako se radi ovaj tretman?

Važno je da hladni roler pomičete po područjima koja želite tretirati i ne držite ga predugo na jednom mjestu, jer to može prouzročiti opekline od leda, upozorava Czech.

KORAK PO KORAK Trener Jenn Aniston otkrio njene vježbe za isklesano tijelo: Ona jako puno radi, posebna je

Shamban preporučuje da kupite hladne rolere ili valjke umjesto da koristite neke iz vlastite radinosti jer je većina kupljenih izrađena od nehrđajućeg čelika i preko čelika imaju plastiku ili silikon koji upijaju i održavaju hladnoću dovoljno dugo da se aktiviraju blagodati za kožu, istovremeno štiteći je od opeklina, piše Pure Wow.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare