To je to što me zanima!

Jede vam se nešto čokoladno? Pripremite najbolji lava kolač

Peku se u vatrostalnim posudama iz kojih se, kad su gotovi, naopako izvade pa zarežu kako bi čokolada iscurila van. Ako nemate vatrostalne posude, poslužit će i kalupi za muffine
Vidi originalni članak

Lava kolači savršena su čokoladna poslastica - izvana sočan biskvit, a iznutra topla čokolada, zbog koje je slastica i dobila ime. Najčešće se priprema od četiriju glavnih sastojaka: čokolade, maslaca, jaja i šećera. Smjesi se dodaju i likeri, naranča i limun, metvica, pa čak i čili, a kolačiće poslužite sa sladoledom, smrznutim voćem ili tučenim vrhnjem.

POGLEDAJTE VIDEO (Kruh bez kvasca):

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Najvažnije je da se peku toliko dugo da izvana budu pečeni, a iznutra tekući - otprilike desetak minuta. Peku se u vatrostalnim posudama iz kojih se, kad su gotovi, naopako izvade pa zarežu kako bi čokolada iscurila van. Ako nemate vatrostalne posude, poslužit će i kalupi za muffine. 

IZGLED, SVJEŽINA, KVALITETA Moćni svijet začina: Otkrijte kada i kako ih treba koristiti da biste dobili maksimum iz njih

Recept:

Sastojci:

  • 2 žlice maslaca
  • 240 g 80-postotne čokolade
  • 5 jaja
  • 200 g šećera
  • 1/2 žličice soli
  • 4 žličice brašna

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 220°C. Nasjeckajte čokoladu pa je s maslacem otopite miješajući. Istucite jaja te ih dodajte u čokoladu sa šećerom i solju.

Dodajte brašno pa smjesu ulijte u vatrostalne posudice za pečenje koje ste namastili. Pecite oko 14 minuta. Kolačiće možete ukrasiti topljenom čokoladom.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • nap 28.02.2021.

    super obozavam sve cokoladne kolače

Komentiraj...
Vidi sve komentare