Lifestyle

Komentari 1

Jede vam se nešto čokoladno? Pripremite najbolji lava kolač

Jede vam se nešto čokoladno? Pripremite najbolji lava kolač

Peku se u vatrostalnim posudama iz kojih se, kad su gotovi, naopako izvade pa zarežu kako bi čokolada iscurila van. Ako nemate vatrostalne posude, poslužit će i kalupi za muffine

Lava kolači savršena su čokoladna poslastica - izvana sočan biskvit, a iznutra topla čokolada, zbog koje je slastica i dobila ime. Najčešće se priprema od četiriju glavnih sastojaka: čokolade, maslaca, jaja i šećera. Smjesi se dodaju i likeri, naranča i limun, metvica, pa čak i čili, a kolačiće poslužite sa sladoledom, smrznutim voćem ili tučenim vrhnjem.

POGLEDAJTE VIDEO (Kruh bez kvasca):

Najvažnije je da se peku toliko dugo da izvana budu pečeni, a iznutra tekući - otprilike desetak minuta. Peku se u vatrostalnim posudama iz kojih se, kad su gotovi, naopako izvade pa zarežu kako bi čokolada iscurila van. Ako nemate vatrostalne posude, poslužit će i kalupi za muffine. 

Recept:

Sastojci:

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 220°C. Nasjeckajte čokoladu pa je s maslacem otopite miješajući. Istucite jaja te ih dodajte u čokoladu sa šećerom i solju.

Dodajte brašno pa smjesu ulijte u vatrostalne posudice za pečenje koje ste namastili. Pecite oko 14 minuta. Kolačiće možete ukrasiti topljenom čokoladom.

Najčitaniji članci