To je to što me zanima!

Jedemo sigurne namirnice bez previše ostataka pesticida, našli ih tek u turskim mandarinama

Iako je slučaj s kontaminiranim sezamom iz Indije preplavio Europu, prema podacima naše inspekcije, koja je lani prekontrolirala 311 uzoraka hrane na ostatke pesticida, pale su samo turske mandarine
Vidi originalni članak

Državni inspektorat od listopada preko RASFF-a, sustava za žurno uzbunjivanje unutar EU, primio je 40 obavijesti o povlačenju sezama ili muesla, grickalica i granola koje ga imaju zbog mogućnosti da u sebi imaju previše opasnog pesticida etilen oksida.

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 13

  • nap 09.04.2021.

    Stop uvozu loseg voca imamo mi boljeg voca

  • ♾shedow♾ 09.04.2021.

    LAŽ! Žao mi je da nisam bogat pa da mogu 20 namirnica, 10 prehrambenih i 10 pića odvest na detaljnu analizu neovisnom labaratoriju i onda to objavit. Testirao bi na toxine, pesticide i GMO a kada bi se masa toga potvrdila, e onda bi išao tužbama masovno pa da vidimo, u inat! Mi več jedemo GMO, u saboru je prije 2 mj.izglasano, samo što to niej deklarirano, druge zemlje imaju obvezu označiti GMO proizvode. Svo voće i povrče se tretira po 10x sa 10-15 kemikalija i za vrijeme rasta i nakon kao "konzervans" da može mjeseciam trajat a oni vam ovim textom žele reči da praktički jedete ORGANSKO voće i povrće jer ako je sigurno, jedino sigurno je organsko!

  • 09.04.2021.

    a to ne ubiva ljude ? samo korona ? a da, ovi što odlučuje, jedu zdravu hranu jer nju mogu jesti samo bogati !

Komentiraj...
Vidi sve komentare