To je to što me zanima!

Jedinstven doživljaj: Obilazak romantične Venecije u gondoli

Romantična Venecija stvorena je za uživanciju i opuštanje... U njoj možete uživati u remek djelima umjetnika najvećeg kalibra, ali i kročiti stopama Jamesa Bonda
Vidi originalni članak

Plovite Venecijom u gondoli

Put u Veneciju ne bi bio potpun bez plovidbe kultnom gondolom . Možete biti uvjereni da ste u sigurnim rukama jer svi gondolijeri prolaze posebnu obuku za ovaj posao te dobivaju licencu.

Obilazak venecijanskih majstora umjetnosti

Venecija je unikatno i vrijedno skladište umjetnosti. Od Srednjeg vijeka do sredine 18. stoljeća, umjetnici najvećeg kalibra ostavili su svoj znak po cijelome gradu. Pogledajte Titianovo ' Uznesenje Djevice ' iznad oltara u I Frari, Tintorettovo remek djelo zvano ' Raspeće ' ili Tiepolove monumentalne freske u Pieti.

Ako pak odaberete samo jednu stanicu za razgledavanje umjetnosti, tada se uputite u Gallerie dell'Accademia .

Uzmite si vremena za aperitive

Za 'vrijeme aperitiva' u Veneciji mnogi zauzmu svoja mjesta u barovima, uz nanizana pića i grickalice, na sjeverozapadnoj strani Rialto mosta.

Pogled na Veneciju iz ptičje perspektive

Sa gotovo 99 metara, Campanile je najviša zgrada u Veneciji. Sagrađena je između 888. i 912. godine. Zgrada je kolabirala u srpnju 1902., ali je izgrađena iznova točno onakva kakva je bila i na istome mjestu. Rimski car Frederik III. popeo se na vrh na leđima konja 1451., no danas turisti koriste dizala. Pogled je izvanredan!

Uživajte u lokalnom vinu

Vinogradarsko područje koje se proteže od Veneta pa sjeveroistočno do pokrajine Friuli je, nakon Toskane i Pijemonta, jedan od talijanskih najjačih vinskih regija s dobrim bijelim vinom poput Tocai i Soave, te podupirano sa čvrstim crvenim poput Valpolicella i Cabernetom franc. To znači da se gotovo svi lokali u Veneciji mogu pohvaliti dobrom vinskom kartom.

Šetnja stopama Jamesa Bonda

Palača Pisani iz 17. st., koja je sada glazbeni konzervatorij, je korištena za scenu pucnjave na kraju filma o Jamesu Bondu 'Casino Royale'.

Stavi masku i pridruži se karnevalu

' Carnevale ', najveći i najpoznatiji svjetski maskirani bal postoji još od srednjeg vijeka, ali je došao na svoje u 18. stoljeću. Danas posjetitelji često posjećuju Trg sv. Marka kako bi pogledali karneval ili u njemu sudjelovali.

Stanovnici Venecije pak organiziraju svoje privatne zabave ili se sakupljaju na manjim trgovima.

Reuters

Odmorite u baru na obali

Voda, voda posvuda.. I prekrasna mjesta za popiti piće. Najbolji waterside barovi su Al Chioschetto za uživanje Zattere, Vincent Bar za mirnu atmosferu i Taverna del Campiello Remer kao postolje na Grand Canalu.

Saznajte više o direktnim letovima za Veneciju iz Dubrovnika.

Izvor: Timeout

Idi na 24sata

Komentari 7

  • barby vjestica 27.06.2015.

    moje je katastrofa iskustvo od restorana( za normalnu civilizaciju) znači posluga i cijena.. do smrada i onih divnih odvoda iz wc skoljke točno u kanal pored kojih se šećeš :)

  • volim sunce 27.06.2015.

    bila sam tri put,zadnji put nivo vode bio viši,smrdilo i nikad više.(od štakora imala noćne more poslije) Najljepša je na TV

  • leilany 27.06.2015.

    da lijepa je venecija... :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare