To je to što me zanima!

'Jedite manje i izgledat ćete mladoliko bez botoksa i noža'

Manje šećera i bjelančevina te pravilan omjer vitamina i minerala povećavaju razinu enzima Prx1 koji usporava proces starenje te razne bolesti povezane sa starenjem
Vidi originalni članak

Zaboravite zatezanja lica, magične tretmane i injekcije botoksa jer ako želite usporiti proces starenja samo jedite manje, predlažu znanstvenici sa Sveučilišta Gothenburg. Otkrili su da manje kalorija može pomoću u duljem održavanju mladolikosti, ali i u prevenciji nekih bolesti starosti, kao što su senilnost, rak i dijabetes tipa 2. Smanjeni unos kalorija pomaže povećanju razine enzima nazvanog Prx1 (peroxiredoxin) koji usporava učinke starenja.

Formula protiv starenja je jednostavna - manje unosite šećera i bjelančevina te održavajte zdrav unos vitamina i minerala, tvrde švedski znanstvenici, a prenosi Daily Mail.

Znanstvenici smatraju da bi Prx1 mogao biti povezan i s nastankom Alzheimera i Parkinsonove bolesti.

- Ovaj je enzim iznimno važan u suzbijanju štete na našem genetskom materijalu, a povezan je s time koliko kalorija trošimo - zaključio je voditelj studije, Mikael Molin. 

Idi na 24sata

Komentari 3

  • baćuška 07.11.2011.

    Kada Vam je slab metabolizam onda i vodu samo da pijete on će oticati , izgledat ćete debeli. uzro uzrok nije hrana nego slab metabolizam. terba se jesti što ćešće u toku dana i po malo. jedinstvene rimarchuk metode oporave Vaš metabolizam i on sve to viška sam otapa. znači rješiti uzrok zdravstvenog problema a ne se zezati sa posljedicama što radi glupa medicina i farmacija www.rimarchuk.com Utemeljitelj je genijalac

  • kramer_1 03.11.2011.

    Slažem se sa člankom. Ide u prilog živoj hrani (sirovoj)! I gensko naslijeđe igra veliku ulogu,naravno.

  • nina04 02.11.2011.

    mladolikost je uglavnom stvar nasljeđa. postoje ljudi koji su imali izuzetno težak život,loše se hranili,nisu pazili na sebe i opet izgledali bolje nego neki okruženi hrpom stručnjaka i nutricionista. možda mršave osobe imaju u robi mladolikije tijelo,ali su zato u licu nagrišpane. pogledajte filmske dive. sve koje su na dijetama,previše drže do sebe i sl.-izgledaju loše. jedino meril strip i barbra streisend koje se ne opterećuju dijetama i operacijama,izgledaju daleko najbolje za svoje godine.

Komentiraj...
Vidi sve komentare