To je to što me zanima!

Jednostavna i ukusna metoda: Zube možete izbijeliti sirom...

Blistav osmijeh ne mora puno koštati, dovoljno je proviriti u kuhinju, izabrati jednu od šest namirnica i biti uporan. Da je prirodno bolji izbor shvatili su i bogataši
Vidi originalni članak

Ukloniti mrlje od hrane, pića i cigareta sa zubi moguće je efikasno napraviti i kod svoje kuće i to potpuno prirodnim sredstvima iz kuhinje. Važno je biti uporan pa rezultati neće izostati. Čak i neki vrlo bogati ljudi radije biraju prirodu nego skupe zahvate kod stomatologa.

1. Jagode

Izbjeljivanje zubi jagodama popularna je metoda glumice Catherine Zeta Jones. Jednostavno zgnječite četiri do pet jagoda i utrljajte ih na zube pa isperite. Kiselina iz voća uklonit će mrlje od hrane i pića. 

2. Ocat od jabuka

Pranje zubi octom od jabuke provjerena je metoda izbjeljivanja, a rezultati se vide nakon mjesec dana. Posebno je učinkovita kod mrlja od kave i cigareta na zubima. Nakon primjene octa zube operite pastom ili dobro isperite vodom da bi uklonili kiselinu s cakline.

3. Ulje kokosa

Stavite žličicu kokosovog ulja u usta i ispirite ih kao vodicom ili stavite nekoliko kapi na četkicu i istrljajte zube

4. Sir

Pomaže blistavijem osmijehu, a sve što trebate napraviti je jesti ga što češće. Sir sadrži kazein, bjelančevinu iz mlijeka koja ima fosfornu kiselinu. Osim što će zubi biti ljepši, biti će i zdraviji.

5. Povrće i voće

Grickanje sirovog povrća i voća, primjerice, mrkve ili jabuke, pomaže. Ono je abrazivno pa uspješno uklanja mrlje sa zuba. Uz to, pomaže stvaranju sline, a ona isto čisti zube, piše Healthy Panda.

6. Soda bikarbona

Namočite četkicu za zube vodom pa na nju stavite soda bikarbonu. Istrljajte zube i isperite ih vodom. 

Idi na 24sata

Komentari 17

  • Lun@ 777 28.07.2015.

    Znam još jednu metodu, koja ide uz prehladu. Žlicu maslinova ulja stavite u zube, pa mučkate između zubiju barem 15 minuta, zatim ispljunete i grlo progrgljate vodom. Ovo je odlično kada vas boli grlo. A nakon toga su zubi zaista bijeliji. To radim ujutro i uveče kada me boli grlo.

  • greta guslar 28.07.2015.

    Uvijek pišete samo o zubima na kojima su naslage... kakve točno naslage spominjete, ako se zubi redovito peru onda nema naslaga, a ako se ne peru onda je svejedno kakve su boje!!!! Mene zanimaju zubi čisti, zdravi, ali sam sastav zuba je žučkastiji... da li za to postoji "lijek" bez da se ne uništi zubna caklina!

  • zembo 28.07.2015.

    pravi muž ima zlatno žute zube

Komentiraj...
Vidi sve komentare