To je to što me zanima!

Jednostavno i fino: Šparoge sa cherry rajčicama i tjesteninom

Idealno je vrijeme za obrok s ukusnim šparogama. Pomoću ovog recepta možete pripremiti jednostavno i lagano jelo. Šparoge kombinirajte s tjesteninom, rajčicama i ružmarinom za savršen zalogaj
Vidi originalni članak

Isprobajte ovaj fini lagani recept sa šparogama i tjesteninom, a za savršenu kombinaciju okusa tu su i cherry rajčice, ružmarin, limun i naribani parmezan.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sastojci:

  • 800 g šparoga
  • 250 g mini rajčica
  • četiri grančice ružmarina
  • 400 g širokih rezanaca ili neke druge tjestenine
  • 50 ml temeljca
  • tri žlice maslinova ulja 
  • malo naribane korice limuna
  • sol i papar
  • sok od jednog limuna
  • 40 g naribanog parmezana

DAN ZA PEČENJE KOLAČA Ispecite omiljeni kolač i uživajte - možda bundevice s čokoladom

Priprema:

Operite i ogulite šparoge, odstranite im donji drvenasti dio te ih narežite na komade veličine zalogaja. Operite i posušite četiri grančice ružmarina. Zakuhajte vodu u visokoj posudi, posolite te prema uputama na pakiranju skuhajte tjesteninu. Ocijedite tjesteninu nakon što se skuha, al dente, ali sačuvajte 50 ml vode u kojoj se kuhala.

Zagrijte tri žlice maslinova ulja na tavici te u njoj oko 10 minuta na srednje laganoj vatri pržite šparoge i ružmarin. Dodajte mini rajčice i malo naribane korice limuna te pržite dvije minute. Posolite, popaprite i dodajte limunov sok.

Šparogama dodajte tjesteninu i malo vode od kuhanja tjestenine te sve promiješajte. Tjesteninu pospite s 40 g fino naribanog parmezana i odmah poslužite. Za vegansku verziju možete koristiti veganski sir ili prehrambeni kvasac.

TU JE I ZGODAN RECEPT Chef Marko Đurašević iz Splita: Moja slatka 'Mona Lisa' prava je poslastica i skriva malu tajnu

Idi na 24sata

Komentari 26

  • 18.05.2023.

    Šparoge može,ali bez tjestenine

  • 18.05.2023.

    Umjesto šparoga meso 😋

Komentiraj...
Vidi sve komentare