To je to što me zanima!

Jedva čekaš vikend da možeš dulje spavati? Ta navika deblja

Tako se pomiče i doručak koji se jede kasnije, ali i svaki sljedeći obrok. Na kraju dana to rezultira i kasnijom večerom, pa brže dolazi do prekomjerne težine
Vidi originalni članak

Oni koji vikendom vole dulje odspavati nego inače mogli bi zbog toga imati zdravstvenih problema.

Iako jedno švedsko istraživanje kaže da je dobro dulje spavati vikendom jer ćete tako nadoknaditi neprospavane noći tijekom tjedna, najbolje bi bilo držati se ujednačenog ritma spavanja tijekom tjedna, da ništa ne nadoknađujete vikendom.

via GIPHY

Tako se pomiče i doručak koji se jede kasnije, ali i svaki sljedeći obrok. Na kraju dana to rezultira i kasnijom večerom, pa brže dolazi do prekomjerne težine. 

SLIKARSKO PLATNO NA NEBU Oduzimaju dah: Prekrasne zore i zalasci sunca diljem Hrvatske

To je štetno ako se prakticira svaki vikend, a ne povremeno.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

 

Idi na 24sata

Komentari 19

  • 23.01.2020.

    zimi mi je tesko izaci iz kreveta zimogrozan sam

  • MOC JE U ZNANJU 23.01.2020.

    Volim rano da ustajem .

  • Johnny B 23.01.2020.

    Koje vi gluposti pišete, to je strašno. Postoji razlog zašto znanost kaže da je 8 sati sna optimalno, a razlog je taj što se tijekom sna organizam čisti i obnavlja, u tijelu se provode različiti biokemijski procesi koji čiste i obnavljaju organizam, a ti procesi, kao i svaki drugi, troše energiju. Dakle kalorije. Tko ne vjeruje, neka stane na vagu navečer prije spavanja, pa ponovno ujutro kad se ustane pa vidite razliku. Ako se već ne možemo naspavati tijekom tjedna, onda nema niti jednog razloga da to ne činimo barem vikendom, jer je to zdravo. Ali draga Ema, nemoj tijekom dana natrpati u sebe 7 mcdonalds hamburgera, 15 kremšnita i ne znam što sve ne, pa se nećeš udebljati. Nije ti za debljanje krivo spavanje, već prežderavanje. Jedi umjereno i spavaj dovoljno.

Komentiraj...
Vidi sve komentare