To je to što me zanima!

Jeftina kupovina na internetu lako se pretvara u katastrofu

Pogledajte u videu kako izgledaju proizvodi na fotografijama, a kako nakon što stignu kupcu. Posebno oprezan treba biti kod kupovine iz dalekih zemalja...
Vidi originalni članak

Vidjeti nešto uživo, opipati, probati itd. sasvim je različito od dojma koji ostavlja fotografija nekog proizvoda na internetu. Oni koji prakticiraju jeftinu kupovinu putem interneta, posebno od trgovaca iz dalekih zemalja, često se razočaraju nakon otvaranja paketa. Primjerice, žena iz Zagreba naručila je svečanu haljinu iz Kine jer je išla na svadbu. Haljina se činila solidne kvalitete, a stajala je oko sto kuna. Slijedila je upute o odabiru veličine.

Međutim, otvorivši pošiljku najprije se razočarala materijalom jer haljina nije izgledala kao na fotografijama već je više nalikovala na staru, zgužvanu krpu za pod sašivenu od jeftine sintetike. Osim toga, bila je tako krojena da bi rijetko kome savršeno pristajala. Sto kuna kao da je "bacila u vjetar", a najgore je bilo to što više nije imala vremena tražiti novu haljinu pa je morala posuditi nešto od kćeri tinejdžerke.

Evo što vam se može dogoditi kupujete li na internetu, pogledajte u videu:

  • Najčešći problemi su - loša kvaliteta, materijal drugačiji od predstavljenog, pogrešna veličina, boja...
  • Slika rijetko odgovara stvarnom izgledu proizvoda. Npr. haljina na fotografiji izgleda savršeno, a ono što dođe poštom zbilja jadno.
  • Kupovina vjenčanice na neviđeno gotovo je uvijek pogrešna odluka jer neće pristajati savršeno kao na modelu sa slike.
  • Događa se da i boja nije kakvom je predstavljena na internetskoj stranici. Na primjer, žena je naručila bijelu vjenčanicu, a dobila zelenkastu.
  • Budite oprezni i kupujete li kozmetiku, jer neke žene su dobile ozbiljne alergijske reakcije. Jednoj su usne toliko natekle da su izgledale kao da će puknuti.
  • Izbjegavajte i kupovinu sunčanih naočala jer, ako nisu dobre kvalitete možete vrlo lako oštetiti vid.

Idi na 24sata

Komentari 117

  • ellizabet 14.12.2015.

    Ma dajte najte plašiti ljude. Godinama kupujem od njih i da sada mi je sve došlo ok. Osobno nemam loših iskustava

  • JosipaBlueLady 12.12.2015.

    ja preko ebay-a kupujem vec 6 godina...prva stvar koju sam kupila bila je vjencanica...nije bila 100kn vec 650kn...poslala mjere i dosla kak je i na slici... kupujem i manje i vece stvari...placam carinu i pdv i jos uvijek se isplati... imam i dobra i manje dobra iskustva....ali na kraju sve se rjesi jer ebay ima pravila...a tu...dar mar...na zalost zakoni su nam banana pa se ljudi koji varaju i kradu...izvlace....

  • tigerin 12.12.2015.

    kad macke misle dobiti i tijelo uz haljinu, badic i stavec...

Komentiraj...
Vidi sve komentare