To je to što me zanima!

Jeftini i brzi recepti za tatu i klince za Majčin dan

Jednostavna i slasna jela s vrlo malo sastojaka koji su mogu kupiti svugdje idealna su za iznenađenje koje mogu pripremiti tata i djeca
Vidi originalni članak

TJESTENINA S PANCETOM I RIKULOM
SASTOJCI: 500 g tjestenine prema želji, 20 kriški pancete ili slanine, 500 g prepolovljenih koktel-rajčica, 100 g rikule, 60 g naribanog sira
Uveliki lonac s posoljenom kipućom vodom stavite tjesteninu i kuhajte prema uputstvima na pakiranju, ali da bude al dente, tj. da se ne raskuha. Usuhoj tavi pržite pancetu na umjerenoj vatri tri minute dok ne postane hrskava. Dodajte rajčice i kuhajte tri minute. Ocijedite tjesteninu te stavite u tavu s pancetom i rajčicama. Dodajte rikulu i sir. Dobro protresite i poslužite.

PEČENI SVINJSKI KOTLETI S TIKVICAMA
SASTOJCI: 3 limuna (1 iscijeđen i 2 narezana na četvrtine), 60 ml maslinova ulja, 50 g crnih maslina, 4 kotleta s kosti debljine oko 2 cm, 6 tikvica prepolovljenih po duljini
U zdjelici pomiješajte limunov sok, ulje i masline. Svinjetinu stavite u veću zdjelu i prelijte pomiješanom smjesom. Pokrijte prozirnom folijom i na sat vremena stavite u hladnjak. Pećnicu zagrijte na 200°C. Veliku teflonsku tavu stavite na srednje jaku vatru. Zagrijte malo ulja. Svinjetinu pržite dvije minute sa svake strane dok ne postane smeđa. Premjestite svinjetinu u velik lim za pečenje te dodajte tikvicu i marinadu u kojoj je bila svinjetina. Pecite 15-20 minuta. Na polovici vremena okrenite kotlete. Pecite dok meso i tikvice ne budu mekani. Poslužite vruće s limunom narezanim na četvrtine.

KUKURUZNI POPEČCI
SASTOJCI: jaje, 400 g kukuruza iz konzerve i 60 ml tekućine iz konzerve, 150 g brašna, 60 ml ulja
Istucite jaja s tekućinom iz konzerve kukuruza. Dodajte kukuruz i brašno pa promiješajte vilicom. Zagrijte ulje u velikoj tavi. Žlicu smjese stavite u ulje i pržite dok ne dobije boju, oko tri minute sa svake strane. Popečke izvadite i stavite na kuhinjski papirnati ubrus da upije višak ulja. Poslužite s ajvarom ili svježim povrćem.

BRUSKETE S RAJČICOM
SASTOJCI: 12 manjih okruglih rajčica, 120 g zdrobljenoga mariniranog feta sira (može i obični feta sir), kruha prema potrebi, paparSložite rajčice na manji lim i poškropite žlicom ulja u kojemu je stajala feta. Stavite ispod vreloga grijača u pećnicu i pecite dok rajčice ne povenu, tri-četiri minute. Preostalim uljem iz fete premažite kriške kruha i pržite na tavi dok ne postanu zlaćane. Uzdjeli pomiješajte rajčicu, fetu i papar prema želji. Složite na prepečeni kruh. Pecite još dvije minute i poslužite.

DAGNJE S RAJČICOM I BOSILJKOM
SASTOJCI: 45 ml maslinova ulja, 8 rajčica narezanih na kocke, 250 ml bijelog vina, kg dagnji u ljušturi (očistiti i odstraniti konce), 4 žlice sitno sjeckanoga svježeg bosiljka
Ulje zagrijte u većem loncu na umjerenoj vatri. Pod mlazom vode očistite dagnje i bacite sve one s napuknutom ljušturom. Dodajte rajčice na ulje i kuhajte tri minute. Dolijte vino i kuhajte još dvije minute. Pojačajte vatru i dodajte dagnje. Kuhajte 7-10 minuta dok se dagnje ne otvore. Bacite dagnje koje se nisu otvorile. Dodajte bosiljak i dobro protresite

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare