To je to što me zanima!

Jesen zove na međimurske specijalitete i jela od gljiva

U novom broju potražite recepte za slavni međimurski odrezak, rižot od heljdine kaše, gratinirana jela, jabuke u karameli i jesenske specijalitete s gljivama
Vidi originalni članak

U potrazi za najboljim receptima kontinentalne kuhinje put nas je odveo u bajkoviti restoran kraj Čakovca. Obitelj Tomašić iz Male Hiže u Mačkovcu samo za čitatelje Skuhatćute otkrila je recepte međimurskih specijaliteta kojima se ponose. Među njima je svinjski file punjen vrganjima i parmezanom, a koji se poslužuje uz jesenju nadjevenu buču. Donosimo i recept za jelenje rolice s kestenima, mladim kozjim sirom i šunkom uz  rižoto od heljdine kaše.

Jesen je idealno vrijeme za raskošne, ali jednostavne specijalitete od šumskih gljiva kojih u ovo vrijeme ima u izobilju. Na Danima gljiva u Brtonigli posjetitelji su mogli uživati u raznim kotlićima od gljiva te vidjeti 100-tinjak vrsta tih šumskih plodova, a vrsni kuhari otkrili su nam recepte za fritaje, juhe i mesne delicije.     

Nemojte zaboraviti ni na domaće slastice od jabuka. Od slatkih ljepotica peku se rustikalne pite, savijače i kolači, pripremaju drobljenci ili se ukrašavaju karamelom. Jabuke nabodene na štapiće ili grančice umočene u meku karamelu i prelivene čokoladom posipaju se kikirikijem, orašastim plodovima, a osim što će razveseliti djecu mogu poslužiti kao prekrasan dar. 

Novi broj Skuhatćute donosi i 16 gratiniranih recepata. Ispod zlaćane korice od sira, jaja i vrhnja na kušanje čeka povrće zapečeno s mesom, gljivama i povrćem. Uz svaki složenac dolaze praktični savjeti i trikovi kako bi jela bila što ukusnija.  

Potražite novi broj Skuhatćute na kioscima u subotu uz 24sata za samo 1,99 kn. 

Idi na 24sata

Komentari 17

  • magdallenaa 09.11.2013.

    gljive su njam

  • Marin Fabianni 08.11.2013.

    A mora se priznati kako se u našem malom Međimurju "dobro"jede. ;)))

  • bebi55 08.11.2013.

    Obožavam gljive, u šumama ih ima u izobilju i po količinama i po vrstama, ali na žalost ne poznajem ih - koliko sam spretna sigurno bih u tom izobilju ubrala samo one otrovne. Zato ne berem ali i jedem i skupljam recepte. Gljive se koriste kao sastojak u mnogim jelima i to je dobro. Vaš poziv prihvaćam i kupujem novi broj i sa užitkom ću probati sva jela sa gljivama

Komentiraj...
Vidi sve komentare