To je to što me zanima!

Jesenski trendovi: Frizure su opet opuštene i romantične

Kovrčava kosa suši se na zraku, a ravna se oblikuje figarom u lagane valove. Inspiraciju za frizuru možete pronaći u frizurama Valentina, Versacea...
Vidi originalni članak

Ova sezona dopušta veliku slobodu pri odabiru frizura, a nosi se sve - od laganih i raspuštenih pramenova koji nježno uokviruju lice pa do zategnutih frizura koje daju pomalo stroži izgled.

- Kolekcija za jesen/zimu 2014. daje prednost hladnijim tonovima s balayage pramenovima u takozvanim trendi crazy colors nijansama. Pramenovi se rade tehnikom balayage ili flamboyage, i to u plavoj, zelenoj, žutoj i ljubičastoj - kaže Davorka Sunara iz zagrebačkog salona Studio D. Ako niste skloni eksperimentiranju s navedenim bojama, i dalje možete biti u trendu uz uobičajenu nijansu.

- Za plavuše je i dalje u trendu bež medena nijansa. Za tamnu se kosu preporučuje tamnoljubičasta hladna nijansa s crvenim vrhovima - kaže Davorka.

Što se dužine tiče, nosi se duga stepenasto šišana kosa.

- Takvoj kosi treba istaknuti volumen. Za dugu je kosu naglasak na postizanju dojma ‘vjetra u kosi’ te ležerne frizure s dozom romantike. Prirodno kovrčava kosa suši se na zraku ili pomoću difuzora, a ravna se oblikuje uz pomoć pegle ili figara u lagane valove. Za ljubitelje kraće kose šiša se klasični bob s asimetričnom jednom stranom, na koju se stavljaju hladni mix crazy tonovi - objašnjava frizerka. Ljubiteljice šiški ne moraju se brinuti, one su i dalje u trendu.

- Duboke i guste šiške i dalje se nose, a na bobu i kraćoj kosi trend su kratke i iscjepkane - kaže Sunara. Osim dužini i boji, ove se sezone pozornost posvećuje i sjaju kose.

- Sjajna kosa dobiva se preljevima ili shimmerima u spreju pa se posavjetujte o tome sa svojim frizerom - završava.

Razbarušena punđa

Kosu nestašno zavežite u rep na vrhu glave, zamotajte oko gumice i učvrstite ukosnicama.

U stilu 60-ih

ovakva frizura radi se ravnanjem na četku, s naglaskom na punoću profila. Kada ste gotovi, na vrhu tjemena odijelite kosu u pramenove češljem, natapirajte je, poprskajte lakom i lagano spuštajte natrag, savjetuje Sunara.

Neobičan rep

Začešljajte kosu prema natrag i uz pomoć malenih gumica na razmak od pet cm poslažite gumicu do gumice.

Rep u stilu Valentina:

Idi na 24sata

Komentari 26

  • Cvrčko 26.09.2014.

    sviđa mi se ovaj trend ;) Oduvijek samo opusteno jer sam pre lijena za feniranje i ostale zahvate od jutra do mraka :D

  • zutko 26.09.2014.

    ja sam nekada koristila na tone laka i gela...sada sam to sve odbacila, šampon, regenerator, sušenje i to je to.Šišam i farbam se sama kod kuće-sam svoj majstor :). Samo imam problema kada je puno vlage u zraku jer mi je kosa prirodno blago kovrčava pa ponekad "poludi" :):):):)

  • Timmy2 26.09.2014.

    Moja frizerka Sanja najbolja je:- ))

Komentiraj...
Vidi sve komentare