To je to što me zanima!

Jeste li znali da slanina potječe iz drevne Kine? Tu je i trik kako je ispeći da bude vrlo hrskava

Jaka toplina trebala bi karamelizirati slaninu, učiniti je hrskavom i dati joj jaču verziju njezinog prepoznatljivog okusa. Poznati chef smatra da u slaninu ne biste trebali dodavati nikakve začine
Vidi originalni članak

Slanina je omiljeno jelo koje godinama zauzima mjesto na stolu za doručak, a može se itekako pojesti i za ručak i večeru. Datira nekoliko tisuća godina u prošlost, iz vremena u kojem su ljudi u drevnoj Kini konzervirali svinjske potrbušine sa soli, a podrijetlo joj se proteže i kroz mnoge kulture.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ova namirnica izuzetno je ukusna i svakako vrijedna slavlja, zato je danas ispržite i poslužite uz jaja ili sendvič, dodajte u salate, meso ili varivo.

Evo kako slaninu savršeno ispeći

Neki vole slaninu ispeći diskretno i da ostane gotovo sirova, dok drugi žele da bude prepečena. No profesionalni kuhar Jeff Baker je otkrio odličan recept koji će vam pomoći da slanina bude savršeno pečena i hrskava svaki put.

ZA PRSTE POLIZATI Zaboravite na dijetu i brojanje kalorija, počastite se hot dogom po receptima slavnih kuhara

- Smatram da je najbolji način pečenja slanine na srednjoj do jakoj vatri s malom količinom prirodne masnoće, te prženjem sa svake strane oko minutu. Ako je slanina pravilno sušena i izrezana na dovoljno debele komade, trebala bi se karamelizirati na rubovima. Mast će se sama otopiti, što će rezultirati izvrsnim okusom - rekao je nagrađivani kuhar s Michelinovom zvjezdicom.

Jeff kaže da je svinjska poslastica najbolja kada je hrskava i da ju je zapravo jako jednostavno napraviti. Počnite tako što ćete prvo zagrijati tavu, umjesto da ju sporo pržite.

DAN TALIJANSKOG SLADOLEDA Hladna poslastica: Priuštite si gelato s orašastim plodovima

Jaka toplina trebala bi karamelizirati slaninu, učiniti je hrskavom i dati joj jaču verziju njezinog prepoznatljivog okusa. Jeff smatra da u slaninu ne biste trebali dodavati nikakve začine.

- Po mom mišljenju, ako se sprema na ovaj način, slanini neće trebati nikakav umak za poboljšanje okusa - bit će savršena kakva jest - kazao je.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare