Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Jeste li znali da slanina potječe iz drevne Kine? Tu je i trik kako je ispeći da bude vrlo hrskava

Jeste li znali da slanina potječe iz drevne Kine? Tu je i trik kako je ispeći da bude vrlo hrskava

Jaka toplina trebala bi karamelizirati slaninu, učiniti je hrskavom i dati joj jaču verziju njezinog prepoznatljivog okusa. Poznati chef smatra da u slaninu ne biste trebali dodavati nikakve začine

VIDEO

Slanina je omiljeno jelo koje godinama zauzima mjesto na stolu za doručak, a može se itekako pojesti i za ručak i večeru. Datira nekoliko tisuća godina u prošlost, iz vremena u kojem su ljudi u drevnoj Kini konzervirali svinjske potrbušine sa soli, a podrijetlo joj se proteže i kroz mnoge kulture.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

slanina 01:18

Ova namirnica izuzetno je ukusna i svakako vrijedna slavlja, zato je danas ispržite i poslužite uz jaja ili sendvič, dodajte u salate, meso ili varivo.

Evo kako slaninu savršeno ispeći

Neki vole slaninu ispeći diskretno i da ostane gotovo sirova, dok drugi žele da bude prepečena. No profesionalni kuhar Jeff Baker je otkrio odličan recept koji će vam pomoći da slanina bude savršeno pečena i hrskava svaki put.

Zaboravite na dijetu i brojanje kalorija, počastite se hot dogom po receptima slavnih kuhara
Zaboravite na dijetu i brojanje kalorija, počastite se hot dogom po receptima slavnih kuhara

- Smatram da je najbolji način pečenja slanine na srednjoj do jakoj vatri s malom količinom prirodne masnoće, te prženjem sa svake strane oko minutu. Ako je slanina pravilno sušena i izrezana na dovoljno debele komade, trebala bi se karamelizirati na rubovima. Mast će se sama otopiti, što će rezultirati izvrsnim okusom - rekao je nagrađivani kuhar s Michelinovom zvjezdicom.

Jeff kaže da je svinjska poslastica najbolja kada je hrskava i da ju je zapravo jako jednostavno napraviti. Počnite tako što ćete prvo zagrijati tavu, umjesto da ju sporo pržite.

Hladna poslastica: Priuštite si gelato s orašastim plodovima
Hladna poslastica: Priuštite si gelato s orašastim plodovima

Jaka toplina trebala bi karamelizirati slaninu, učiniti je hrskavom i dati joj jaču verziju njezinog prepoznatljivog okusa. Jeff smatra da u slaninu ne biste trebali dodavati nikakve začine.

- Po mom mišljenju, ako se sprema na ovaj način, slanini neće trebati nikakav umak za poboljšanje okusa - bit će savršena kakva jest - kazao je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Veliki tjedni horoskop: Rak bi trebao paziti što potpisuje, a Ovna očekuje puno strasti
OD 28.4. DO 4. 5. 2024.

Veliki tjedni horoskop: Rak bi trebao paziti što potpisuje, a Ovna očekuje puno strasti

Osamljene Djevice će biti nagrađene pojavom srodne duše koja će samozatajno osvojiti njihova srca. Strijelac će se suočiti s neplaniranim obavezama i povećanom odgovornošću

Ajmo, znalci! Tko može riješiti svih 25 pitanja na ovom kvizu?
25 PITANJA

Ajmo, znalci! Tko može riješiti svih 25 pitanja na ovom kvizu?

Samo za čitatelje 24sata donosimo zabavan i izazovan kviz od 25 pitanja u kojem se testira vaše znanje iz filma, zemljopisa, povijesti, glazbe...
Praznik rada bio je prilika da se na livadi 'okrene' janje, okupi obitelj i prijatelje na druženje...
kako se slavio 1. maj

Praznik rada bio je prilika da se na livadi 'okrene' janje, okupi obitelj i prijatelje na druženje...

Evo zašto je 1. maj proglašen Međunarodnim praznikom rada i kako su ga ljudi nekada slavili: Do 50-ih godina u prvom planu bile su parole za bolji život radnika i izgradnju zemlje, a otad postaje prilika za obiteljsko druženje uz roštilj, janjca na ražnju, karte i smijeh