To je to što me zanima!

Kakav otac, takav sin: Oni čiji je otac varao, skloniji preljubu

Očevi sinovima predstavljaju uzor i prihvatljivo ponašanje, dok se žene u tom smislu ne ugledaju na majke. Žene varaju zbog nezadovoljstva vezom, a oni zbog izazova
Vidi originalni članak

Sumnjate li da je vaš muškarac sklon preljubu, dovoljno je pogledati ponašanje njegova oca, otkriva studija Sveučilišta Charles u Pragu. Razlog zbog kojeg se smatra da će sinovi varati ako su to činili i njihovi očevi jest sklonost oponašanju očeva ponašanja. Prema tome dijete određuje što je prihvatljivo, a što nije te oblikuje svoj "moralni pogled" na svijet.  

- Zgodni očevi najčešće imaju i zgodne sinove, a tako i više prilika za prevaru stalne partnerice. A što je muškarac privlačniji, veća je vjerojatnost da će varati - smatra psihologinja Martie Hasleton sa Sveučilišta Kalifornija.

Nevjera majke pak ne ostavlja jednake posljedice na ponašanje kćeri, pa tako vrlo privlačne žene mogu biti apsolutno vjerne. 

- Muškarci i žene traže različite stvari u odnosu. Muškarci svoj izgled koriste kako bi ostvarili što veći broj seksualnih kontakata, dok je ženama osnovni motiv pronalazak najboljeg partnera kao budućeg oca njene djece - objašnjava voditelj studije, Jan Havlicek.

Žene na prevaru najčešće potiče nezadovoljstvo odnosom u kojem se nalaze, dok  muškarci varaju i ako su posve zadovoljni u vezi ili braku.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • Ivo Lola Ribar 13.07.2011.

    a tko to onda vara na sve strane, kada su svi tako moralni i pametni?

  • user_114130 04.07.2011.

    ako imaš potrebnu varati, treba se preupitati, vidjeti što je problem, i težiti da se poboljša veza, varanje nije rješenje za probleme u vezi

  • patrisa_fuck_off 03.07.2011.

    ja se drzim one " cemu varati kad s jednom osobom mozes imati sve "...

Komentiraj...
Vidi sve komentare