To je to što me zanima!

Kako da jabuke traju što duže?

Najbolji način da jabuke održite svježima je da ih pohranite u ladicu hladnjaka u posebnim plastičnim vrećicama. Čuvajte ih podalje od ostalog povrća
Vidi originalni članak

Jabuke nastavljaju sazrijevati i nakon što su ubrane ili kupljene, posebno kada se ostave na sobnoj temperaturi. Ako želite da traju što duže, uzmite one koje nisu potpuno zrele. Pripazite na čvrstoću i izbjegavajte jabuke s mekim točkama.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Kad jabuke sazrijevaju, proizvode etilen, plin koji može uzrokovati prerano sazrijevanje drugih proizvoda u blizini. Zato je najbolje držati voće koje proizvodi etilen odvojeno od povrća osjetljivog na etilen, poput brokule i cvjetače.

Jabuke će duže trajati u frižideru

Najbolji način da jabuke održite svježima je da ih pohranite u ladicu hladnjaka u posebnim plastičnim vrećicama. Alternativno, možete staviti vlažan ručnik na vrh kako biste im pomogli da zadrže vlažnost.

PRAVILNO SKLADIŠTENJE Skladištenje hrane: Čaj čuvajte jednu godinu, a kurkumu dvije

Za dugotrajnu pohranu jabuke zamotajte odvojeno

Ima neke istine u izreci: 'Jedna loša jabuka pokvari cijelu hrpu.' Zamatanje jabuka pojedinačno kada ih spremate u hladnjak ili na neko drugo hladno, tamno mjesto je korisno jer pokvarena jabuka može uzrokovati brže propadanje drugih, piše Insider.

POSJETILI SMO KUĆU POPULARNE YOUTUBERICE:

LIJEK NA TANJURU Namirnice koje jačaju imunitet i pomažu u smirivanju simptoma

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Nap7 17.08.2022.

    Ljeti voce drzat u hladnjaku meni su zute jabuke najbolje i najslade

  • 17.08.2022.

    Ne jedem jabuke.

Komentiraj...
Vidi sve komentare