To je to što me zanima!

Kako izabrati idealnu nijansu sjenila, ovisi li to o boji oka?

Kako bismo izabrali nijansu sjenila koje ističe oči, vodimo se po pravilu kontrasta koji možemo pronaći na mapi boja iz likovnog, a bazira se na komplementarnim parovima
Vidi originalni članak

Idealna nijansa sjenila ona je koja ističe oči i nalazi se na suprotnoj strani kolorističkog spektra. Svako oko ima niz nijansi, odnosno boja u šarenici, a koje će se od njih više istaknuti, ovisi upravo o sjenilu. Ako želite sklad, odnosno neku više dnevnu varijantu, kombinirajte boju sjenila s bojom oka.

Plavim očima odgovarat će kontrastne nijanse koje vuku na bakrenu i ružičastu, kao i sve nijanse od brončane do smeđe.

- Na taj način, svijetla boja očiju bolje će se istaknuti te oči djeluju plavije - komentirala je Kara Yoshimoto Bua, vizažistica Saoirse Ronan. Za neutralan look, tu su hladne plavičaste i ledene nijanse.

Zelene oči istaknut će se uz olovke ili sjenila koje vuku na crveno, ljubičasto i tamno plavo. 

- Ova boja očiju odlično izgleda u varijanti snažnog kontrasta, a zelena je komplementarna crvenoj - istaknuo je Beau Nelson, vizažist Kristen Stewart.

Ako imate smeđe oči poput Kim Kardashian, Mario Dedivanović, njezin vizažist igra se raznolikim nijansama na strani toplog kolorističkog spektra. To su razne smeđe, bordo, crvenkaste i zelene. Tamnim očima u principu odgovaraju gotovo sva sjenila, kreativnoj igri ovdje nema kraja.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Lola. 15.03.2020.

    Plavim očima pinky boja lijepo stoji, ali na ovoj na slici je previše...previše svega, još i ta grozna čipkana crveno-roza maja...bljak.

  • eho_ 15.03.2020.

    Ako ne srebreno sivi...smokey eyes, ondaaa brončane boje, boje prirodnih sjena, dakle pijeska ili zemlje. Od tkzv kolora eventualno...možda svijeetlo plava ili zelene nijanse.. ljubičaste. Tada oko reflektira iste, ovisi o garderobici.

Komentiraj...
Vidi sve komentare