To je to što me zanima!

Kako izabrati savršeno božićno drvce? Ova 4 su najpopularnija

Jela je najizdržljivija i ne gubi iglice pa može dugo izdržati u grijanim prostorima. Srebrna smreka je savršena za dekoriranje, a što je boja intenzivija to je i skuplja
Vidi originalni članak

Kod izbora božićnog drvca osim ljepote treba paziti i na određene karakteristike kako bi ono što duže trajalo. Jele su najizdržljivije, srebrna smreka je savršena za dekoriranje, a praznine borova možete kamuflirati velikim božićnim ukrasima. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Jela

Kavkaška ili nordijska jela savršeno je božićno drvce zato što su joj iglice glatke i ne ispadaju. Ciljano su je uzgojili za potrebe Božića, jer može dugo izdržati u ugrijanim domovima.  

Fraserova jela je plavičaste boje, a grane su lagano okrenute prema gore što joj daje raskošan izgled bez puno praznina. Jela je zahvalnija od bora zato što joj iglice ne ispadaju pa samim time duže traje. Ugodnog je mirisa, a grane su snažne tako da će izdržati težinu svih božićnih ukrasa. 

Smreka

Smreka je najčešće božićno drvce, a većina ljudi je voli zbog intenzivnog mirisa. Osjetljivija je na promjene temperature nego jela, pa ju je najbolje držati u prostoriji s umjerenom temperaturom. 

Tzv. klasična smreka (lat. Picea Abies) vrlo se često bira za božićno drvce jer je intenzivnog mirisa crnogorice, ali i nešto pristupačnije cijene u odnosu na ostala drvca.

Srebrna smreka jedno je od najpoželjnijih božićnih drvca zbog svoje prekrasne srebrne boje, no što je boja intenzivnija to je smreka i skuplja. Prilično je otporna pa iglice ne ispadaju previše. Grane su izrazito čvrste, a piramidalni oblik savršen za aranžiranje. Srebrne nijanse smreke najbolje se slažu s bijelim, plavim i srebrnim ukrasima.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • 18.12.2017.

    smreka je najbolja

  • 18.12.2017.

    Bio je rujan,dobro se sjećam.Utrčala sam kao vihor u nabavni centar tražeći neku jaaaako "bitnu"sitnicu, bez koje bi trebao biti smak svijeta :P.Tako sretna, krenuh doma, a pogled mi zaustavi veliko vještačko božićno drvce, u sjeni zabačenog izloga, dućana za dječije igračke. Na njemu je visila rukom našvrljana papirna cedulja, na kojoj je nečija romantična ručica sročila : pažnja GRATIS !! "Ja sam Christian, božićno drvce iz izloga i od prošle sezone sam..Svjetlio sam samo jednu zimu, a sada me žele baciti na smetljište, kao što naprave i sa iz prirode bratom mi, po optici naravno. A tužna je to priča, uzgoje ga i onda ga žrtvuju, kao nekada žrtve paganskim bogovima, kako bi život bio ljepši. Izmisliše me za tu svrhu spasenja, a sada ću i ja na otpad..Molim nekoga, da me odnese doma! Obećajem, svijetliti ću i činiti dom ljepšim.. puuno godina! Sada ili nikada-poslije više neću biti tu! Bacih se u potragu za pomoći i čudo, pomogoše mi svi koji su bili u blizini, te prevezoh Christiana doma.:))Od tog dana se šepuri u mojoj kući, popravljene nožice, svjetli okićen počasno u najljepšem dijelu stana..Ima i orden časti..on spašava život svojim rođacima..pravim živim mirišljavim borovima...

  • bree77 18.12.2017.

    Umjetni najbolji,al ne bilo kakav,onaj malo ljepsi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare