Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
18 komentara

Kako izabrati savršeno božićno drvce? Ova 4 su najpopularnija

Jela je najizdržljivija i ne gubi iglice pa može dugo izdržati u grijanim prostorima. Srebrna smreka je savršena za dekoriranje, a što je boja intenzivija to je i skuplja

Foto: Dreamstime
18 komentara

Kod izbora božićnog drvca osim ljepote treba paziti i na određene karakteristike kako bi ono što duže trajalo. Jele su najizdržljivije, srebrna smreka je savršena za dekoriranje, a praznine borova možete kamuflirati velikim božićnim ukrasima. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Jela

Kavkaška ili nordijska jela savršeno je božićno drvce zato što su joj iglice glatke i ne ispadaju. Ciljano su je uzgojili za potrebe Božića, jer može dugo izdržati u ugrijanim domovima.  

Foto: Dreamstime Nordijska jela

Fraserova jela je plavičaste boje, a grane su lagano okrenute prema gore što joj daje raskošan izgled bez puno praznina. Jela je zahvalnija od bora zato što joj iglice ne ispadaju pa samim time duže traje. Ugodnog je mirisa, a grane su snažne tako da će izdržati težinu svih božićnih ukrasa. 

Smreka

Smreka je najčešće božićno drvce, a većina ljudi je voli zbog intenzivnog mirisa. Osjetljivija je na promjene temperature nego jela, pa ju je najbolje držati u prostoriji s umjerenom temperaturom. 

Tzv. klasična smreka (lat. Picea Abies) vrlo se često bira za božićno drvce jer je intenzivnog mirisa crnogorice, ali i nešto pristupačnije cijene u odnosu na ostala drvca.

Srebrna smreka jedno je od najpoželjnijih božićnih drvca zbog svoje prekrasne srebrne boje, no što je boja intenzivnija to je smreka i skuplja. Prilično je otporna pa iglice ne ispadaju previše. Grane su izrazito čvrste, a piramidalni oblik savršen za aranžiranje. Srebrne nijanse smreke najbolje se slažu s bijelim, plavim i srebrnim ukrasima.

Foto: Dreamstime Srebrna smreka

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message