To je to što me zanima!

Kako lagano skinuti dosadne mrlje sa starog bijelog posuđa

Pretvarajte se da je vaš bijeli tanjur s mrljama divovski zub. Uzmite novu četkicu za zube, nanesite pastu za zube koja sadrži sodu bikarbonu i očetkajte površinu tanjura
Vidi originalni članak

Osim što su lijepa podloga za vaše ukusne obroke, bijelo posuđe također je višegodišnji favorit zbog svog jednostavnog izgleda. 

POGLEDAJTE VIDEO: Kako izgleda unutrašnjost perilice dok pere posuđe?

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ali, s vremenom bijelo posuđe izgubi svoju 'bjelinu', pojave se mrlje koje je teško skinuti (poput mrlja od cikle) ili izgleda istrošeno.  Vratite mu prijašnji sjaj ovim jednostavnim metodama: 

Soda bikarbona

Bez obzira imate li posla s tragovima metalnih noževa ili mrljama, malo sode bikarbone može učiniti čuda. Pospite pristojnu količinu sode bikarbone po površini tanjura, a zatim dodajte nekoliko kapi vode kako biste dobili gustu pastu.

ZA KANTU, SUDOPER, PROLIVENO ULJE Kako koristiti tablete za perilicu posuđa za čišćenje svog doma?

Promiješajte, rasporedite u ravnomjernom sloju po tanjuru i ostavite da odstoji desetak minuta. Na kraju, operite sodu i istrljajte tanjur s krpicom za posuđe koja ne grebe dok mrlje ne nestanu.

Pasta za zube

Pretvarajte se da je vaš bijeli tanjur s mrljama divovski zub. Uzmite novu četkicu za zube, nanesite pastu za zube koja sadrži sodu bikarbonu i očetkajte površinu tanjura. Po potrebi dodajte još paste. Kada mrlje nestanu, dobro isperite tanjur.

Peroksid

Za mrlje koje se odbijaju maknuti, možda ćete morati poduzeti ozbiljniji pristup. Jedna od mogućnosti je pronaći posudu s poklopcem koja je dovoljno velika da vaš tanjur budu potpuno potopljen u njoj, a zatim dodajte onoliko peroksida koliko je potrebno da se prekrije tanjur. Zatim stavite poklopac na posudu, ostavite preko noći, a ujutro provjerite.

NIJE ODMAH ZA SMEĆE Ne bacajte kuhinjsku spužvicu ako je čitava: Dezinficirajte je

Ako je mrlja još uvijek tu, držite tanjur u posudi dok ne nestane, dodajući još prema potrebi peroksida. Proces bi mogao potrajati dva do četiri tjedna za posebno tvrdokorne mrlje, ali s druge strane, nije potrebno ribati, piše Lifehacker.

 

Idi na 24sata

Komentari 13

  • Nap7 25.05.2022.

    Soda cisti sve mrlje

  • antimunjenih 25.05.2022.

    Bacis ih i kupis nove 😁

  • Naj luđa 25.05.2022.

    Moš sve oprat ali šporki obraz nikako, zapamti! 😊

Komentiraj...
Vidi sve komentare